Apua maanjäristyksen uhreille

Pari viikkoa sitten kirjoitin maassa tapahtuneesta voimmakkaasta maanjäristyksestä. Järistys oli voimakkain melkein sataan vuoteen tässä maassa. Ison järistyksen jälkeen on tullut valtava määrä jälkijäristyksiä, myös me tunsimme muutaman päivän ajan pienempiä järistyksiä. Vähitellen järistyksen tuhoista on tullut tietoa ja se sai aikaan mm. valtavia maanvyöryjä ja halkeamia maassa. Järistyksen voimasta monien talot sortuivat ja kokonaisiä kyliä on tuhoutunut. Monet ihmiset ovat menettäneet perheenjäseniä tuhojen seurauksena. Suurin osa papualaisista saa ruuan omasta puutarhasta, mutta monien puutarhat ovat tuhoutuneet. Ihmisillä on siis pulaa ruuasta ja myöskin puhtaasta juomavedestä. Muutamat avustusjärjestöt ovat lennätäneet apua paikanpäälle. Myös me täällä Ukarumpassa olemme keränneet rahaa, ruokaa ja juomavettä järistyksen uhreille. Alla on kuva Ukarumpan kaupassa sijaitsevasta pöydästä, mihin voi ostaa avustukseen lähetettävää ruokaa ja juomavettä.

Monet ihmiset ovat peloissaan uusista isoista maanjäristyksistä. Perheen, kyläyhteisön ja puutarhan menettäminen ovat isoja asioita paikallisille, he ovat käytännössä menettäneet lähes kaiken. Muistakaa rukouksin ihmisiä, jotka elävät tuhojen keskellä.

Kaupan työntekijät pakkaavat lahjoitettua tavaraa seuraavan päivän avustuslennolle.

Kaisa

PS. Tässä vielä linkki BBC:n artikkeliin, missä oli mielestäni hyvin kuvattu tilannetta. Siinä on myös muutama kuva alueelta.
http://www.bbc.com/news/world-asia-43297145

Kommentit:Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.