Byrokratian pyörteissä

Viimeisen kuukauden olemme edelleen täyttäneet erilaisia papereita ja hakeneet niihin leimoja. Sen lisäksi varsinaisiin työlupahakemuksiin Papua-Uuden-Guinean valtio vaatii meiltä sormenjäljet. Joten viime viikolla suuntasimme Riihimäen poliisiasemalle ja haimme sormenjäljet papereihin. Sormenjälkien saaminen kävi yllättävän helposti. Kuitenkin lähtiessämme poliisiasemalta
huomasimme, että olimme laittaneet sormenjäljet toistemme papereihin. Lähdimme sitten takaisin Ryttylään tulostamaan uusia papereita ja palasimme vielä uudestaan sormenjälkiä hakemaan. Nyt on sormenjäljet papereissa ja ne odottavat vielä hyllyllä eteenpäin lähettämistä.

Tällä hetkellä meidän työlupaprosessi ei etene PUGissa. Meillä on 30.5. englannin kielitestit Helsingissä ja tarvitsemme niiden tulokset ennenkuin asiat voivat mennä eteenpäin. PUGin valtio vaatii tiettyä englannin kielen tasoa työlupaan. Olemme saaneet kaikki muut paperit, kielitestejä lukuunottamatta kasaan, joten siltä osin prosessi on odotusta vaille valmis. Kielitestin tulosten tultua minulle haetaan ensiksi sairaanhoitajan lisenssiä, jonka saaminen voi kestää useamman kuukauden. Sen jälkeen voimme hakea työlupaa, jonka saaminen pitäisi olla nopeampaa. Tavoitteemme olisi olla Papua-Uudessa-Guineassa syyskuun alussa. Rukoillaan, että kaikki paperiasiat menisivät nopeasti eteenpäin!

Viime viikolla saimme vierailla kahdessa Hämeen kansanlähetyksen tilaisuudessa ja Leppävirran seurakunnassa. Oli mukavaa ja rohkaisevaa nähdä teitä lähettäjiä. Samalla innostuimme itsekin taas Papualle lähdöstä, koska usein konreettinen lähtö unohtuu kaikkien papereiden täyttämisessä ja arjen kiireissä. Olemme todella innoissamme Papualle lähdöstä ja siellä tehtävästä työstä!

Iltalukemisiksi tulostimme viidakkoleirin käsikirjan. Meillä on PUGissa parin kuukauden orientaatioleiri, jonka aikana tutustumme paikalliseen kulttuuriin ja opiskelemme paikallista kieltä. Olimme ilmoittautuneet syyskuun leirille, mutta näyttää siltä ettemme ehdi siihen, joten siirsimme ilmoittautumisen tammikuussa alkavalle leirille. Voimme silti muuttaa jo syksyllä Ukarumpaan ja käydä sitten hieman myöhemmin viidakkoleirin.

Aurinkoisia kevätpäiviä teille jokaiselle! 🙂

Kaisa

Kommentit:Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.