Elämää kylässä

Jukka kävi tänään kaupungissa ja osti paremman aurinkokennon, millä voi ladata kännykkää. Nyt voi lyhyesti blogiakin päivittää, jos nettikin toimisi sen verran. Aiemmin olemme ladanneet puhelimia pienellä Suomesta ostetulla laturilla, mutta siinä on onnettoman pienet aurinkokennot, eikä aurinkoisenakaan päivänä paljoa lataudu. Jätämme uuden aurinkokennon isäntäperheelle, kun lähdemme täältä.

Keskiviikkona tulee kolme viikkoa täyteen kyläelämää ja viikko olisi sen jälkeen jäljellä. Aika täällä on sujunut pääasiassa hyvin ja lapsetkin ovat viihtyneet hyvin. Oman haasteen arkeen tuo sähköttömyys, ulkovessa ja muutaman minuutin  kävelymatkan päästä haettava vesi. Myös yöt ovat olleet hieman katkonaisia, kun nukumme vieretysten retkipatjoilla. Meillä on pumpattavat ilmapatjat, mutta osa vähän tyhjenee öisin ja patjat liikkuvat ja joku tipahtaa lattialle.

Kyläläiset ovat pitäneet meistä tosi hyvää huolta. Ihmiset täällä elävät aika verkkaista elämää ja kaikilla on omat puutarhat, missä he työskentelevät. Ihmiset saavat suurimman osan ruuasta omasta puutarhasta ja myyvät välillä niitä torilla. Myös meille kannetaan päivittäin kurpitsaa, papuja, tomaatteja, erilaisia hedelmiä jne. Usein saamme myös valmiiksi kokattua ruokaa. Tänäänkin saimme aamulla simpukoita ja paistettuja kasviksia, sen jälkeen keittoa ja illalla kookosmaidossa keitettyjä vihanneksia (se on yksi paikallisten vakioruuista). Kaikkiin ruokiin emme ole ihan tottuneet ja pihapiirissä kulkevat eläimet ovat saaneet osansa meidän ruuista. Olemme kokanneet joka päivä myös omia ruokia, kaikki ruoka tehdään nuotiolla. Kylän naiset ovat innokkaita kalastajia ja olemme saaneet simpukoiden lisäksi myös kalaa ja mustekalaa, ne oli tosi hyviä.

Olemme saaneet nähdä ja kokea täällä monenlaista. Näiden viikkojen aikana olemme nähneet myös erilaisia eläimiä, niistä yritämme tehdä kuvien kanssa oman päivityksen, kunhan netti on parempi. Laitamme myös muita kuvia kylästä myöhemmin. Viime viikolla kamera meni rikki, mutta onneksi ehdimme ottaa ennen sitä paljon kuvia täältä.

Olemme myös toivottavasti oppineet lisää tok pisiniä, sitä käytämme päivittäin kyläläisten kanssa.

Kaisa

Kommentit:

Veli Voipio - 04.04.2016
Vähän niinkuin kesämökkielämää?

Aki - 04.04.2016
Hi Addiksesta. Kuulosta ihan samalta kuin meillä täällä pääkaupungissa. Toinen päivä ilman sähköä. Mutta kyllä tähänkin tottuu. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo kyläelämä. Voimia siihen. - Aki ja Pirkko

Saara pietarista - 05.04.2016
Ihana kuulla teistä! Siu!

Mummo ja ukki - 05.04.2016
Hei! Mukava kuulla taas lisää kuulumisia, kun kännykällä on saatu vain lyhyitä viestejä. Nuo ruuat siellä on " vähän" erilaisia, kun täällä Viinijärvellä. Tänään taas katselimme teidän valokuvia, kuvien katselu lievittää ikävää. Isot halit koko perheelle. Rukouksin kanssanne!

Laura J. - 05.04.2016
Onpa kiva kuulla, että asiat ovat sujuneet hyvin. Olette meidän mielissä ja rukouksissa!

Kirsti Tapanainen, Leppävirralta - 07.04.2016
Siunausta teille sinne jännittävään uuteen elämänvaiheeseen! Kelttiläisen siunauksen sanoin toivotan teille Jumalan rakastavaa läsnäoloa kaikkiin päiviinne: Tulkoon tie sinua vastaan, olkoon tuuli aina myötäinen, päivä poskillesi paistakoon, sade pelloillesi virratkoon. Ja kunnes kohdataan, elämäsi jääköön käsiin Jumalan.

Hanna-Reetta - 08.04.2016
Kiva kuulla miten teillä menee siellä. Ruokavalio on ilmeisesti ainakin monipuolinen ja terveellinen! Joskus teidän blogi menee alas ja sitä vähän säikähtää, vaikka tiedän että teillä on kaikki hyvin. Sitä on niin tottunut, että yhteydet pelaa aina. Kyläyhteisö kuulostaa sellaiselta, että toisista pidetään huolta. Se on turvallinen ajatus. Siunausta ja iloa!Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

7 thoughts on “Elämää kylässä”

 1. Hi Addiksesta.

  Kuulosta ihan samalta kuin meillä täällä pääkaupungissa. Toinen päivä ilman sähköä. Mutta kyllä tähänkin tottuu.
  Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo kyläelämä. Voimia siihen.

  – Aki ja Pirkko

 2. Hei! Mukava kuulla taas lisää kuulumisia, kun kännykällä on saatu vain lyhyitä viestejä. Nuo ruuat siellä on ” vähän” erilaisia, kun täällä Viinijärvellä. Tänään taas katselimme teidän valokuvia, kuvien katselu lievittää ikävää. Isot halit koko perheelle. Rukouksin kanssanne!

 3. Onpa kiva kuulla, että asiat ovat sujuneet hyvin. Olette meidän mielissä ja rukouksissa!

 4. Siunausta teille sinne jännittävään uuteen elämänvaiheeseen! Kelttiläisen siunauksen sanoin toivotan teille Jumalan rakastavaa läsnäoloa kaikkiin päiviinne: Tulkoon tie sinua vastaan, olkoon tuuli aina myötäinen, päivä poskillesi paistakoon, sade pelloillesi virratkoon. Ja kunnes kohdataan, elämäsi jääköön käsiin Jumalan.

 5. Kiva kuulla miten teillä menee siellä. Ruokavalio on ilmeisesti ainakin monipuolinen ja terveellinen! Joskus teidän blogi menee alas ja sitä vähän säikähtää, vaikka tiedän että teillä on kaikki hyvin. Sitä on niin tottunut, että yhteydet pelaa aina. Kyläyhteisö kuulostaa sellaiselta, että toisista pidetään huolta. Se on turvallinen ajatus. Siunausta ja iloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.