Englannin opiskelua ja maahan tutustumista

Viimeiset viikot olemme ahertaneet mm. englannin opiskelujen parissa. Opettajana meille toimii Jonathan Heeb, joka puhuu äidinkielenään englantia. Ensiksi meillä oli kahden viikon kurssi yhdessä kansainvälisyyslinjalaisten kanssa, jossa keskityimme lähinnä puheen tuottamiseen. Päivien ohjelmassa oli mm. puheiden pitämistä, keskusteluja, pelejä ja tekstien lukemista, joiden pohjalta käytiin keskusteluja. Opetusmetodit olivat monipuoliset ja on ollut hyvä päästä harjoittelemaan puheen tuottamista, sillä se on aika ruosteessa, etenkin minulla.

Nyt meille on Jukan kanssa räätälöity oma “kielikurssi”, jossa on kerran viikossa lähiopetusta ja sen lisäksi opiskelemme itsenäisesti. Tällä kurssilla keskitymme taas kielen tuottamisen kirjoittamalla. Toivottavasti kielitaito kehittyy syksyn aikana, niin että olisi paremmat eväät lähteä ensi vuonna Etiopiaan.

Englannin kielen lisäksi olemme tutustuneet Etiopiaan ja tehneet kursiin liittyvää maakansiota. Olemme koonneet tietoa netistä ja kirjoista lukemalla sekä haastattelemme Etiopiassa olleita henkilöitä. On ollut innostavaa saada lisää tietoa maasta.

Perjantaina kävin erään entisen lähetin luona kylässä ja keskustelimme monta tuntia maan oloista ja työn tarpeista. Sain kuulla erilaisista ötököistä, ruuasta, seurakuntaelämästä, ihmisten arjesta jne. Erityisen mielenkiintoista oli kuulla millaista elämä on maaseudulla Länsi-Etiopiassa, jonne mekin todennäköisesti olemme kielikoulun jälkeen menossa. Erityisesti tyttöjen ja naisten huono asema maaseudulla pysäytti miettimään asioita. Esimerkiksi maaseudulla esiintyy edelleen tyttöjen ympärileikkaamista, myös kristittyjen parissa sekä naisten kaltoinkohtelu on yleistä. Se herätti myös ajatuksia siitä, millaisia työtarpeita siellä olisi. Myös elämä on melko alkeellista, esimekriksi ruoka valmistetaan ulkona erillisessä majassa ja ruuaksi on usein injeraa, ohutta leipää, johon on erilaisia kastikkeita. Ruoka hankitaan torilta ja sieltä saa moniuolisesti mm. vihanneksia ja hedelmiä.

Ensi viikolla lapset saavat myös ensimmäiset rokotukset, joita on tulossa myöhemmin vielä useita lisää. Käymme ottamassa tuberkuloosi rokotteet ja niihin liittyy myös testit, joissa testataan onko lapsi sairastanut tubia aikaisemmin. Joten kaksi pistoskertaa tiedossa molemmille lapsille. Syntyvä vauvamme saa rokotuksen suoraan sairaalasta.

Rukousaiheita:
– Ensi viikon vierailut perhekerhoissa Tampereella
– Opiskelut
– Lasten rokotukset
– Etiopian ihmiset maaseudulla

-Kaisa

Kommentit:Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.