Huhtikuun kuulumisia

Maaliskuussa sairastelimme paljon jokainen vuorollaan, vuorotellen nuhaa ja mahatautia, mutta nyt olemme olleet pari viikkoa terveitä. Täällä koronaluvut ovat olleet viime viikot noususssa ja erilaisia rajoituksia on lisätty. Tällä hetkellä maassa matkustaminen eri provinssien välillä on kiellettyä ja monia muitakin rajoituksia on, mutta ne ei paljoa vaikuta meidän elämään. Lapset voivat käydä normaalisti koulua ja me töissä, joten siitä olemme iloisia.

Työt klinikan apteekissa pitää minut kiireienä. Olen yrittänyt saada lääkkeiden ja hoitotarvikkeiden tilaamisen hieman sujuvammaksi, mutta moni asia on hidasta ja korona tuo oman haasteen. Tilaamme lääkkeitä maan sisältä, jos mahdollista, mutta usein joudumme tilaamaan ne Australiasta. Sen lisäksi tilaamme Euroopasta ja Amerikasta halvempia isoja määriä, mutta silloin tavarat tulee merirahtina ja niitä saamme odotella usean kuukauden ajan, joten ne täytyy suunnitella hyvissä ajoin etukäteen. Tälläkin hetkellä meillä on merikontissa klinikalle tulevia lääkkeitä ja hoitotarvikkeita Laen (rannikkokaupungin) satamassa. Kontti on ollut jo monta viikkoa satamassa tulliselvityksessä ja alunperin lääkkeet on tilattu jo lokakuussa. Australiasta saamme lääkkeet lentorahtina joka kuukausi ja sieltä olemme paljon tilanneet viime aikoina, vaikka se onkin kalliimpaa.

Klinikkatyön lisäksi minua on pyydetty mukaan suulliseen raamatunkertomusrojektiin. Se on samanlainen projekti mihin minun oli tarkoitus mennä pari vuotta sitten mukaan, mutta projektia ei koskaan saatu alkuun. Tämäkin projekti on vasta suunnitteluvaiheessa ja sen on tarkoitus alkaa ensi vuoden alussa. Tällä kertaa meillä on jo kaksi eri kieliryhmää tiedossa projektiin ja pieni tiimi kasassa. Toisessa näistä kieliryhmistä on järjestömme työntekijä raamatunkäännöstyössä, joten valmiit suhteet on hyvä asia. Projektin ensimmäisessä vaiheessa olisi tarkoitus kouluttaa näitä kahta kieliryhmää ja kouluttaa osasta heistä kouluttajia. Ja sen jälkeen tarkoituksen on laajentaa projektia ympäröiviin kieliryhmiin. Meillä on nyt neljän hengen tiimi suunnitelemassa projektia, mikä on parempi alku kuin edellisessä projektissa, koska silloin kaikki kaatui siihen, ettemme saaneet koottua sopivaa tiimiä. Olen tästä erittäin innoissaan, koska tämän maan kulttuuri on vahvasti suullinen kulttuuri ja suullisilla raamatunkertomusprojekteilla on ollut erittäin innostavia tuloksia!

Mukavaa viikonloppua!

Kaisa

Meidän kodin takana oli kaunis iso sateenkaari yhtenä iltana! Saamme luottaa Jumalan antamiin lupauksiin hänen huolenpidostaan.

Kommentit:

Arja Riitta Iilahti - 16.04.2021
Kiitos paljon kuulumisistanne. Juuri tänään Vaasassa julkaisemme Facebookissa hartauden, jossa kerromme Kaste-ja lähetyskäskystä sekä sen merkityksestä. Samalla kerromme myös Vaasan suomalaisen seurakunnan nimikkoläheteistä. Toivotamme teille voimia ja siunausta sekä Herramme vahvaa läsnäoloa. Terveisin Arja-Riitta nuorisotyönohjaaja

Kari Haikonen - 16.04.2021
Kiitos Kaisa , luemme tämän lähetyspiirissä, jota nykyisin johtaa Anja Jaskari , Kalervo Hämäläinen 93 v on käynyt jokaisessa kokouksessa.

Katri - 16.04.2021
On kyllä upea sateenkaari! Kivoja kuulumisia, pysykäähän terveenä ja siunausta raamatunkertomusprojektin valmisteluihin! Minkälainen projekti Jukalla on työn alla?

Cecilia Kurkinen - 18.04.2021
Kiitos terveisistä. Hyvä, että nyt olette terveitä ja olette päässeet kouluun ja työhön. Hyvää viikonloppua ja siunausta.

- 12.10.2021
olisiko tuoretta uutisia t kari haikonen kari.ensio.haikonen@gmail.comKommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

5 thoughts on “Huhtikuun kuulumisia”

 1. Kiitos paljon kuulumisistanne.

  Juuri tänään Vaasassa julkaisemme Facebookissa hartauden, jossa kerromme Kaste-ja lähetyskäskystä sekä sen merkityksestä.
  Samalla kerromme myös Vaasan suomalaisen seurakunnan nimikkoläheteistä.

  Toivotamme teille voimia ja siunausta sekä Herramme vahvaa läsnäoloa.

  Terveisin Arja-Riitta nuorisotyönohjaaja

 2. Kiitos Kaisa , luemme tämän lähetyspiirissä, jota nykyisin johtaa Anja Jaskari , Kalervo Hämäläinen 93 v on käynyt jokaisessa kokouksessa.

 3. On kyllä upea sateenkaari! Kivoja kuulumisia, pysykäähän terveenä ja siunausta raamatunkertomusprojektin valmisteluihin! Minkälainen projekti Jukalla on työn alla?

 4. Kiitos terveisistä. Hyvä, että nyt olette terveitä ja olette päässeet kouluun ja työhön. Hyvää viikonloppua ja siunausta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.