Johdatuksen makua

Suuri on Jumala! Hän on Jumalamme ajasta aikaan. Hän johdattaa meitä ainiaan.” Ps. 48:14

Jumalan johdatukseen luottaminen kannattaa aina. Kun ensisijaiset suunnitelmamme tuntuvat polkevan paikallaan, olemme saaneet kokea, että meitä on kuljetettu varasuunnitelmien kautta kohti oikeaa päämäärää.

Alun perin lähtöämme suunniteltiin elokuulle 2014. Viivästystä työlupaprosessissa tuli siis puolisen vuotta. Puolivuotta ei lopulta ole pitkä aika, mutta kaikki tiedämme miten odottavan aika on pitkä. Nyt kun pitkän odotuksen jälkeen Etiopia on vaihtunut Papua-Uuteen-Guineaan, olemme huomanneet, että odottamisella on ollut tarkoituksensa. Tarkoitus on ollut varmasti joka vaiheella, mutta kerron jotain niistä, mitkä selkeästi olemme kokeneet johdatukseksi.

Ensinnäkin, kun lapsemme ovat pieniä, vuoden viivästys lähtöön vaikuttaa paljon. Vaikka olimmekin valmiita lähtemään, tuntuu nyt että viive tekee lähdöstä huomattavasti helpompaa. Lenni ei laita enää suuhunsa kaikkea minkä kiinni saa. Myös lasten koulutus vaikuttaisi olevan huomattavasti helpompi järjestää Papua-Uudessa-Guineassa.

Toiseksi, meidän englannin kielikouluajalle tuli paljon suurempi merkitys. Etiopiassa englannin kieltä olisi kyllä jonkin verran tarvittu, mutta ei lähellekään niin paljon kuin Papualla, jossa työkielemme on englanti ja paikallistenkin kanssa pärjää englannista johdetulla Tok Pisinin kielellä.

Kolmanneksi, työtehtävämme ovat juuri sitä mitä olemme molemmat opiskelleet. Työtehtävämme Etiopiassakin olisivat olleet varmasti tärkeitä, mielenkiintoisia ja vaativia, mutta emme voi olla ajattelematta, että asiassa olisi johdatusta. Emme ole opiskelleet turhaan juuri näitä asioita.

Neljänneksi, odotellessamme olen työskennellyt Kansanlähetyksen toimistolla IT-hommissa. Ei liene sattumaa, että noin kuukausi ennen kuin aloitin työt, kuulin että Kansanlähetyksen useita internetnetsivuja oltiin uudistamassa. Sain olla uudistamassa järjestömme monia, eri tarkoituksiin suunniteltuja sivustoja.

Vaikka olemme “vain odottaneet” työlupaa Etiopiaan, niin olemme tietämättämme valmistautuneet toiseen suuntaan. Ja valmistautuessamme saaneet jopa vähän puuhasteltavaakin. Jumala osaa varmasti antaa sitä mitä tarvitsemme. Ollessamme haastatteluissa ennen lähetyskurssille valintaa, Kaisa muistaa maininneensa kaksi asiaa,
joissa hänellä on puutteita ja joissa olisi kehitettävää. Toinen niistä oli kärsivällisyys ja toinen englannin kielen taito. Nyt niitä on saanut sitten kehittää.

Mitään varmaa ei suunnitelmissamme vieläkään ole, mutta olemme kuitenkin erittäin luottavaisia tulevaisuuden suhteen.

-Jukka

Kommentit:Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.