Kevättä ilmassa

Viime viikkoina olemme saaneet nauttia ihanasta auringonpaisteesta, vaikka pakkanen vielä paukkuukin! On mahtava huomata, että valo lisääntyy ja kesä on tulossa 🙂 Viimeisen viikon aikana olemme kukin vuorollamme sairastaneet flunssaa ja mahatautia, mutta nyt toivottavasti taudit on hetkeksi selätetty. Lapset ovat jatkaneet innolla hoidossa. Leevistä on tullut innokas askartelija ja näin pääsiäisen alla monenlaisia pääsiäisaskarteluja on ilmestynyt kotiin. 🙂

Meillä aikuisilla kevät on jatkunut edelleen tehokkaasti opiskelujen parissa. Opiskeluviikkojen lisäksi meillä on ollut myös kaksi tapahtumaviikonloppua. Ensiksi oli teĺtantekijäkoulutus, josta parhaana antina jäi mieleen jaksaminen kentällä. Kentällä ollessa on hyvä muistaa pitää huolta itsestä, niin fyysisesti, psyykkisesti kuin hengellisestikin, että jaksaa tehdä työtä. Samana viikonloppuna opistolla järjestettiin myös lähettien kotiväenpäivät, johon meidänkin läheisiä osallistui. Oli kiva tavata vanhempia ja lapsista oli hauska nähdä molempia isovanhempia täällä yhtäaikaa 🙂 On hienoa, että myös meidän perheitä huomioidaan tulevaa lähtöämme ajatellen. Etenkin meidän vanhemmat käyvät myös omaa prosessiaan lähettäessään meitä maailmalle. Viikonlopun aikana heillä oli mahdollisuus tavata muita samassa tilanteessa olevia.

Viime viikolla osallistuimme islam kurssille, joka jatkui vielä viikonloppuna. Kurssin anti oli hyvä ja mielestämme muslimien kohtaamiseen liittyviä asioita voi soveltaa hyvin myös muihin kulttuureihin ja uskontoihin. Etiopiassa toinen valtauskonto on islam ja muslimeja asuu paljon tietyillä alueilla. Kurssin aikana pohdimme mm. omaa suhtautumistamme muslimeihin sekä mistä ajattelutapani ja käsitykseni muslimeista tulevat.  Huomasimme, että suurimmaksi osaksi ajatuksia on muokannut media. Leimaamme helposti kaikki muslimit tiettyyn lokeroon. Kohdatessamme muslimeja on turha miettiä, mitä pahaa jossain on saatu aikaan hänen uskontonsa nimissä. Ihminen tulisi kohdata ihmisenä, hänen lähtökohtiinsa katsomatta. Olisi hyvä pitää mielessä, että Jumala on kuitenkin meidät kaikki luonut ja meistä jokainen on samanarvoinen.

Tunneilla olemme käyneet läpi esimerkiksi kulttuurin kohtaamista lähetystyössä. Olemme opiskelleet ja pohtineet yhdessä, miten kohdemaan kulttuuri tulee huomioida lähetystyötä tehdessä. On tärkeää tutustua kohdemaan kulttuuriin jo etukäteen, että pystyy ymmärtämään paikallisia ja heidän toimintaansa. Samalla on hyvä tiedostaa omat toimintatavat ja käyttäytymismallit, joita oma kulttuurimme on muokannut. Mielenkiintoista oli pohtia esimerkiksi mitä kritillisyydessä on kulttuurimme muokkaamaa ja mitä ei tarvitse viedä välttämättä eteenpäin. Ja lähetyskentällä olisi tärkeää luoda kulttuuriin sopivaa kristillisyyttä, ne asiat mitkä eivät ole evankeliumin kanssa ristiriidassa, niitä ei tarvitse kieltää.

Ensimmäiset opiskelukuukaudet ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja antoisia!

Tunnelmia lähetysluokasta, jossa yleensä opiskelemme.

Kaisa

Kommentit:Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.