Kirjaviikko

Helmi oli Lumikki

Joka vuosi tähän aikaan vuodesta lasten koulussa on kirjaviikko(/viikot), joka kestää kaksi viikkoa. Viikon tavoitteena on innostaa lapsia lukemaan. Joka vuosi kirjaviikolla on oma teema, tällä kertaa teemana on “Go Wild for Books” eli suomennettuna villinä kirjoihin tai jotain sinne päin. Sana wild viittaa myös villieläimiin. Ensimmäisellä viikolla lapset saavat kotitehtäväksi lukea tietyn määrän oman ikätason mukaan. Jokaisella luokalla on omat tavoitteet, esimerkiksi Leevin luokan (2. lk) lukutavoite kirjaviikolla on 3 tuntia/lapsi. Jokainen oppilas saa joka päivä listan, johon merkitään paljonko lapsi on lukenut ja se palautetaan opettajalle. Viikon lopuksi opettaja laskee koko luoka lukemiset yhteen ja jos tavoite toteutuu, niin luokka saa yhteisen palkinnon.

Leevi pukeutui apinaksi ja kuvassa myös kirjanmerkki-kilpailun kunniakirja.

Joka vuosi kirjaviikon aikana on kirjoihin liittyvä piirustuskilpailu, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Viime vuonna lapset saivat suunnitella oman kirjan kannen ja tänä vuonna jokainen sai tehdä kirjanmerkin, joka liittyy omaan lempikirjaan. Ainakin meidän lapset ovat olleet innoissaan kilpailusta, vaikka siihen osallistuminen on vapaaehtoista. Näiden lisäksi viikon aikana saattaa olla muitakin teemaan liittyviä tempauksia.Esimerkiksi yhtenä päivänä lapset saivat ottaa villieläin pehmolelun mukaan tai pukea paidan, missä on villieläimen kuva. Leeviä harmitti, kun sattui olemaan kipeänä tuona päivänä.

Lenni halusi olla pukeutua ritariksi, vaikkei vielä varsinaiseen paraatiin osallistunut.

Kirjaviikko huipentuu viimeisenä päivänä kirjaparaatiin. Jokainen lapsi ja koulun henkilökunta ovat valinneet jonkin kirjahahmon ja pukeutuvat paraatiin tuoksi kirjahahmoksi. Perjantaina perheet on kutsuttu koululle syömään lounasta ja seuraamaan paraatia. Koululla on muutenkin joka perjantai piknik, jolloin perheet kokoontuvat koulun pihalle syömään. Paraatipäivänä koululta voi ostaa hot dog- lounaan tai viedä omat eväät mukana. Lounaan jälkeen alkaa paraati, jossa jokainen luokka marssii musiikin soidessa koulun pihan ympäri. Koululla on hyvä pukulainaamo, mistä löytyy monenlaista asua, joten asua ei ole pakko itse tehdä tai ostaa.

Helmi silittämässä käärmettä

Kirjaparaatin jälkeen koulun auditoriossa julkistetaan piirustuskilpailun kolme parasta jokaiselta luokalta.Tänä vuonna Helmi voitti oman luokan piirustuskilpailun ja Leevi oli toinen. Loppu iltapäiväksi lapsille on järjestetty hauskaa ohjelmaa , luokat kiertävät erilaisilla rasteilla. Viime vuoden rastit liittyivät eri maihin ja kulttuureihin. Tänä vuonna rastit liittyivät kirjaimellisesti villieläimiin. Ukarumpassa ihmisillä on hieman eksoottisempia lemmikkejä, joten yksi oli esittelemässä käärmettä, yksi papukaijaa ja yksi kapulia (puukiipijä kai suomeksi). Muilla rasteilla oli aarteen etsintää, villieläimistä kertova video ja villieläimen muovailua savesta.

Kaisa

Kommentit:

Aki - 02.03.2018
Vau, hienoa. Voimia ja siunausta koko perheelle.

Maila Mustonen - 02.03.2018
Hei Sadeharjujen perhe! Kiitos mielenkiintoisesta kirjaviikon kuvauksesta. Oli mielenkiintoista lukea teemaan liittyvistä tapahtumista. Hauska yhteensattuma, että lapsenlapsellani Englannissa on juuri nyt samanlainen lukuviikko. Siellä on nyt harvinaisen kylmää, joten paraati oli pitänyt siirtää, etteivät rooliasuihin pukeutuneet olisi paleltuneet. Siunausterveisin Maila Mustonen

Eeva ja Timo - 02.03.2018
Kiitos mukavasta viestistä. Oli niin iloinen juttu, että ihan mieli virkistyi. Hienot asut lapsilla ja hienot piirustukset. Halu piirtää on näköjään jatkunut Papualla. Iloista, siunattua jatkoa teille kaikille!

Eevi- mummu - 02.03.2018
Eevi- mummu 94.22.199.56 Olipa lapsilla hienoja rooliasuja! Onnittelut Helmille ja Leeville hyvistä sijoituksista kirjanmerkki kilpailussa, ahkeruus palkittiin. Selvästi näki että työ oli tehty huolella.

Ellu vaan✌️ - 09.03.2018
Wow mitkä piirrokset, ei ihme että palkintoja sateli Sadeharjun perheeseen!

- 14.03.2018
Ihanat rakkaat " lumikki", " apina", ja "ritari". Tosi upeat kirjanmerkit olette taiteilleet. Lumiset terveiset Viinijärveltä, mummolta ja ukilta

Heljä-kummi - 11.06.2018
Huominen päivä (12.6.) innoitti etsimään teistä tietoa. Lapsilla on ollut tosi kiva kirjaviikko. Odotan teidän saapumista ja tapaamista.Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

7 thoughts on “Kirjaviikko”

 1. Hei Sadeharjujen perhe!
  Kiitos mielenkiintoisesta kirjaviikon kuvauksesta. Oli mielenkiintoista lukea teemaan liittyvistä tapahtumista.
  Hauska yhteensattuma, että lapsenlapsellani Englannissa on juuri nyt samanlainen lukuviikko. Siellä on nyt harvinaisen kylmää, joten paraati oli pitänyt siirtää, etteivät rooliasuihin pukeutuneet olisi paleltuneet.
  Siunausterveisin Maila Mustonen

 2. Kiitos mukavasta viestistä. Oli niin iloinen juttu, että ihan mieli virkistyi. Hienot asut lapsilla ja hienot piirustukset. Halu piirtää on näköjään jatkunut Papualla. Iloista, siunattua jatkoa teille kaikille!

 3. Eevi- mummu
  94.22.199.56
  Olipa lapsilla hienoja rooliasuja!
  Onnittelut Helmille ja Leeville hyvistä sijoituksista kirjanmerkki kilpailussa, ahkeruus palkittiin. Selvästi näki että työ oli tehty huolella.

 4. Wow mitkä piirrokset, ei ihme että palkintoja sateli Sadeharjun perheeseen!

 5. Ihanat rakkaat ” lumikki”, ” apina”, ja “ritari”. Tosi upeat kirjanmerkit olette taiteilleet. Lumiset terveiset Viinijärveltä, mummolta ja ukilta

 6. Huominen päivä (12.6.) innoitti etsimään teistä tietoa. Lapsilla on ollut tosi kiva kirjaviikko. Odotan teidän saapumista ja tapaamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.