Klinikalla

20160408_100441

Viime viikolla aloitin työt ja pääsin jo hyvin töiden alkuun. Suurimman osan viikosta vietin klinikalla ja yritin päästä kärryille työtehtävistä. Välillä olin innostunut ja välillä turhautunut, kun en osannut tehdä oikein mitään. Onneksi saan tehdä aluksi töitä toisen sairaanhoitajan kanssa. Koko klinikan henkilökunta on ottanut minut tosi hyvin vastaan ja olen kokenut itseni tervetulleeksi.

img_0120

Yhtenä päivänä pääsin myös kyläklinikalle mukaan, joka on paikallisten sairaanhoitajien järjestämä. Aamulla pakkasimme autoon tarvittavat tarvikkeet, pari tuolia ja pöytää, aurinkovarjoja, rokotuksia, haavanhoitotarvikkeita, lääkkeitä jne. Matkassa oli mukana minun lisäksi paikallinen autokuski ja sairaanhoitaja sekä yksi ulkomaalainen sairaanhoitaja. Tie kylään oli huonossa kunnossa, niin kuin muuallakin täällä. Pari kertaa ylitimme sillan, joiden ylitystä hieman epäilin. Sillat oli kapeita ja rakennettu joistakin halkojen näköisistä puista, mutta taitavasti kuski niistä selvisi.

img_0144

Saavuimme kylään hieman yhdeksän jälkeen aamulla. Jonkin aikaa odoteltuamme paikalle oli kertynyt iso liuta kyläläisiä. Kasasimme klinikan pystyyn ja aloitimme vastaanoton. Ensiksi paikallinen sairaanhoitaja otti potilaat vastaan ja kirjasi jokaisen terveyskorttiin miksi oli tullut paikalla ja mitä tarvitsee. Sitten me (minä+ toinen sairaanhoitaja) otimme potilaan vastaan ja annoimme rokotukset, lääkkeet, hoidimme haavat jne. Kaikki potilaat olivat lapsia.

Reissu oli mieleenpainuva ja tykkäsin kovasti. Ja bonuksena pääsin näkemään elämää Ukarumpan ulkopuolella. Tuon parin tunnin reissun aikana oli monta pysäyttävää kohtaamista. Koin itseni melko avuttomaksi, kun kuuden kuukauden ikäinen vauva näytti monta kuukautta nuoremmalta tai kun hoidimme pienen lapsen isot haavat, joiden paraneminen näytti lähes mahdottomalta. Samalla kuitenkin olin kiitollinen, että heillä on mahdollisuus saada terveydenhuoltoa kotikylässä.

Tällä viikolla olen sitten harjoitellut sairaanhoitoa kotona. Lennille nousi kova kuume maanantaina ja huomasin kaulalla ison turvonneen patin. Kävimme lääkärissä ja Lennillä on todennäköisesti sikotauti. Meillä kaikilla on rokotukset sitä vastaan, mutta aina jollakin prosentilla rokotuksen saaneista on mahdollisuus sairastua. Kuumetta on edelleen, eikä turvotuskaan ole laskenut. Tautiin ei ole hoitoa, koska se on virustauti. Onneksi täällä on hyvät ja kokeneet lääkärit, jotka pitävät Lennistä huolta ja seuraavat vointia.

Kaisa

Ps. Kuvat ei liity millään tavalla juttuun, mutta tässä vielä muistoja kyläjaksolta 🙂

Kommentit:

Eija Romppanen - 13.05.2016
Voimia sinulle Kaisa, kaikille teille. Uuden työn aloittaminen vielä eri kulttuurissa ja uudella kielellä vie varmasti voimia. Lennille parantumista! Rukouksin, Eija R.

kati k. - 13.05.2016
Pikaista paranemista Lennille! ❤

Paula Jäntti - 13.05.2016
Voimia, iloa ja Pyhän Hengen johdatusta uuteen työhön! Taivaallisen Isämme runsasta siunausta koko perheelle ja Lennille pikaista paranemista! <3

Jukka - 19.05.2016
Kiitos! Nyt Lenni on taas paremmassa kunnossa.Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

4 thoughts on “Klinikalla”

  1. Voimia sinulle Kaisa, kaikille teille. Uuden työn aloittaminen vielä eri kulttuurissa ja uudella kielellä vie varmasti voimia. Lennille parantumista! Rukouksin, Eija R.

  2. Voimia, iloa ja Pyhän Hengen johdatusta uuteen työhön! Taivaallisen Isämme runsasta siunausta koko perheelle ja Lennille pikaista paranemista! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.