Koronapäivitys

Elämme erikoisia aikoja ja koko maailma on sekaisin koronviruksen myötä. Myös me olemme saaneet osamme koronaviruksen aiheuttamista erityisjärjestelyistä. Maan ensimmäinen virallinen koronatapaus todettiin viime viikolla. Tähän asti olemme saaneet elää rauhassa viruksen suhteen ja meillä ei ole ollut suurempaa huolta asiasta. Olen myös lukenut uutisista, että auringon uv-säteily, kuumuus ja korkea kosteustaso hidastaisi viruksen leviämistä. Tietysti viruksen leviäminen on todennäköistä myös täällä. Ja jos virus alkaa levitä tässä maassa, sillä ei ole kovin hyvät seuraukset.

Viime viikolla teimme päätöksen pysyä maassa, koska viruksen suhteen täällä oleminen on todennäköisesti turvallisempaa kuin lähteä matkustamaan kohti Suomea. Ja todennäköisesti emme olisi edes ehtineet täältä pois, ennenkuin rajoja alettiin sulkemaan ja lentoja lopettamaan. Ennen pääsimme täältä matkustamaan helposti Australiaan ja sinne pääsi esimerkiksi tarvittaessa sairaalahoitoon, mutta perjantaina Australia kuitenkin sulki rajat kuten moni muukin maa. Eilen myös Papua-Uuden-Guinean rajat laitettiin kiinni ja kuulimme, että kaikki PUGin maan sisäiset lennot ja kaikki maan sisäinen muu matkustaminen kielletään huomisesta alkaen. Liikkumista tullaan valvomaan poliisien ja armeijan voimin. On vaikea arvioida mihin suuntaan asiat kehittyvät maan sisällä ja maailmanlaajuisesti. Nyt siis olemme täällä eristyksissä, kuten moni muukin ulkosuomalainen eri puolilla maailmaa ja moni kotimaassa.

On ollut vaikea pysyä mukana nopeissa käänteissä, kun tilanteet vaihtuvat hyvin nopeasti. Olemme saaneet kuitenkin kokea rauhan tässä tilanteessa, vaikka se monta huolta herättääkin. Luotamme Jumalan huolenpitoon joka hetkessä! Kristittynä on turvallista tietää, että elämämme ei ole omissa käsissä. Saamme luottaa Jeesukseen ja hänen kanssaan meillä on aina toivoa. Rukoillaan, että virus ei pahemmin leviäisi tässä maassa ja että maailmanlaajuinen tilanne voisi pian laantua pian.

Kaisa

Kommentit:

- 24.03.2020
Terveiset täältä Kontiolahdesta! Toivon, että virus ei pääse iskemään pahasti sinne Papualle! Suojelusta ja varjelusta teille ja kaikille sinnekin. Outoa aikaa tämä on, äkkiä olimme tässä tilanteessa myös täällä Suomessa. Lähikontaktia tulee nyt välttää ja yli 70 vuotiaiden tulisi pysyä vallan kotona. Katsotaan tuleeko meille vielä liikkumiskieltoa? Tuntuu epätodelliselta tämä tilanne vieläkin, on kysyttävä itseltä miten toimin, etten aiheuta omalla käytöksellä viruksen leviämistä? Voin kantaa virusta lievin oirein ja nyt kun on monia muitakin viruksia liikkeellä, on vain jäätävä kotiin jos oireilee ja on "flunssainen olo". Useat tekee etätyötä. Hoitohenkilöstölle ym. tulee ruokoilla nyt voimia ja terveyttä. Pahinta aluetta on Uusimaa, Kainuussa ei vielä tartuntoja. Suomessa todettu 23.3. mennessä yhteensä 700 laboratoriovarmistettua uuden koronaviruksen tautitapausta. Luku perustuu laboratoriovarmistettuihin lukuihin. Rekisteriin ilmoitetuista tapauksista 61 % on miehiä ja 39 % naisia. Suurin osa Suomessa todetuista COVID-19-tapauksista on ollut lieviä. Sairaalahoitoa vaativia potilaita tällä hetkellä 50, joista 13 on tehohoidossa. Suomessa on todettu yksi koronavirustartunnan aiheuttama kuolema. Sairaalahoidosta on jo toipunut ja kotiutunut useita henkilöitä. Suomen sairaaloissa on hyvä valmius hoitaa virukseen sairastuneita tällähetkellä. Jeesus kanssamme kaikessa! t. Eija

Cecilia Kuopiosta - 24.03.2020
Kiitos terveisistä. Hyvä kuulla, että teillä on kaikki hyvin ja että olosuhteet koronalle eivät välttämättä Papua Uudessa Guineassa ole suotuisat. Toivotaan niin, että siellä ei tulisi niin paljon sairastuneita. Siunausta teille koko perheelle! "Palvelijoittesi lapset saavat asua turvassa, heidän lastensa lapset ovat huomassasi." Psalmit 102:29.Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

2 thoughts on “Koronapäivitys”

 1. Terveiset täältä Kontiolahdesta! Toivon, että virus ei pääse iskemään pahasti sinne Papualle!
  Suojelusta ja varjelusta teille ja kaikille sinnekin. Outoa aikaa tämä on, äkkiä olimme tässä tilanteessa myös täällä Suomessa. Lähikontaktia tulee nyt välttää ja yli 70 vuotiaiden tulisi pysyä vallan kotona. Katsotaan tuleeko meille vielä liikkumiskieltoa? Tuntuu epätodelliselta tämä tilanne vieläkin, on kysyttävä itseltä miten toimin, etten aiheuta omalla käytöksellä viruksen leviämistä? Voin kantaa virusta lievin oirein ja nyt kun on monia muitakin viruksia liikkeellä, on vain jäätävä kotiin jos oireilee ja on “flunssainen olo”. Useat tekee etätyötä. Hoitohenkilöstölle ym. tulee ruokoilla nyt voimia ja terveyttä.
  Pahinta aluetta on Uusimaa, Kainuussa ei vielä tartuntoja. Suomessa todettu 23.3. mennessä yhteensä 700 laboratoriovarmistettua uuden koronaviruksen tautitapausta. Luku perustuu laboratoriovarmistettuihin lukuihin.
  Rekisteriin ilmoitetuista tapauksista 61 % on miehiä ja 39 % naisia. Suurin osa Suomessa todetuista COVID-19-tapauksista on ollut lieviä.
  Sairaalahoitoa vaativia potilaita tällä hetkellä 50, joista 13 on tehohoidossa. Suomessa on todettu yksi koronavirustartunnan aiheuttama kuolema. Sairaalahoidosta on jo toipunut ja kotiutunut useita henkilöitä. Suomen sairaaloissa on hyvä valmius hoitaa virukseen sairastuneita tällähetkellä.
  Jeesus kanssamme kaikessa!

  t. Eija

 2. Kiitos terveisistä. Hyvä kuulla, että teillä on kaikki hyvin ja että olosuhteet koronalle eivät välttämättä Papua Uudessa Guineassa ole suotuisat. Toivotaan niin, että siellä ei tulisi niin paljon sairastuneita. Siunausta teille koko perheelle! “Palvelijoittesi lapset saavat asua turvassa, heidän lastensa lapset ovat huomassasi.” Psalmit 102:29.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.