Kuvia kyläasumisesta

Palasimme eilen kyläjaksolta väsyneinä, mutta monta kokemusta rikkaampana. Saimme oppia paljon tästä maasta ja ihmisten elämästä. Opimme myös lisää tok pisiniä. Täällä ihmiset elävät tiiviisti pienessä kyläyhteisöissä, missä yksityisyyttä ei juurikaan ole ja kaikki jaetaan toisten kanssa. Välillä kaipasimme omaa rauhaa ja yksityisyyttä. Nyt vietämme muutaman päivän lerillä ja saamme jakaa kokemuksia kyläjaksosta toisten leiriläisten kanssa. Tiistaina lennämme Ukarumpaan.

img_0253
Tässä on talo, missä asuimme kyläjakson ajan. Talossa oli veranta, kaksi makuuhuonetta ja keittiö.
img_0088
Suurimman osan ajasta vietimme isolla verannalla, joka oli talomme edessä. Lapset pelasivat ja leikkivät paljon kylän lasten kanssa.
img_0041
Talot tehdään täällä bambusta ja katto “ommellaan” puun lehdistä. Talon käyttöikä on muutama vuosi.
20160408_115707
Makuuhuoneeseen mahtui viisi patjaamme vierekkäin ja nukuimme hyttysverkkojen alla, koska malariaa levittäviä hyttysiä on täällä paljon. Laitoimme pressun vielä kattoon, koska yhtenä yönä sadevesi alkoi tulla sisälle.
20160408_115600
Toisessa huoneessa säilytimme kaikki tavarat.


 Kaisa

Kommentit:

Heli ja Veli V. - 15.04.2016
Hei Kaisa ja te muut, Onnittelut teille kyläjaksolta suoriutumisesta! Sen tulette varmaan muistamaan loppuikänne. Minullakin on vielä elävänä mielessä se, miten ylelliseltä tuntui 1980-luvun alussa Kamerunin viidakkoleirin päätteeksi päästä kaupunkiin: sai juoksuttaa vettä hanasta ja kävellä lattialla sukkasillaan! Lapsemme tosin eivät olisi millään halunneet lähteä kylästä pois.

Jukka - 15.04.2016
Kieltämättä suihku, vessa ja sänky tuntui luksukselta. Myös syöminen pöydän ääressä on taas mukavaa. Meidänkin lapset viihtyi hyvin kylässä, etenkin Lenni oli niinkuin paikalliset lapset.

marja matikka - 15.04.2016
Olipa ilo kuulla että kaikki meni hyvin kylässä! Taas mentiin yksi askel eteenpäin. Kun lapsilla on hyvä olla, vanhemmillakin on hyvä olla. Terveisin Marja

Ilkka Päiväsaari - 15.04.2016
Moro ja kiva, että laitatte säännöllisin väliajoin terveisiä kuvineen... Luettua tulee aina moneen kertaan, vaikka tämä kommentointi onkin usein heikompaa ;) terkkuja Tampereelta!

kati k. - 17.04.2016
Mukava kuulla teidän kuulumisia ja katsella kuvia. Koko perheeltä terveisiä :)

Eija - 22.04.2016
Hei, kiitos kuulumisista jälleen. Mielenkiintoisia kuvia ja paikallista arkkitehtuuria. Pampusta tehty katto kestää kuulemma hyvin vettä? Tai sitten ei? Elinkaari talolla on kyllä aika lyhyt. Varmasti tuntuu mukavalta palata "normaalimpaan" asumismuotoon Ukarumpaan leirin jälkeen. Päivällä sai/saa varmasti suojautua auringolta ja yöllä hyttysiltä. Voimia ja Taivaallista huolenpitoa teille toivoen. Eija Kontiolahdesta.Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

6 thoughts on “Kuvia kyläasumisesta”

 1. Hei Kaisa ja te muut,

  Onnittelut teille kyläjaksolta suoriutumisesta! Sen tulette varmaan muistamaan loppuikänne. Minullakin on vielä elävänä mielessä se, miten ylelliseltä tuntui 1980-luvun alussa Kamerunin viidakkoleirin päätteeksi päästä kaupunkiin: sai juoksuttaa vettä hanasta ja kävellä lattialla sukkasillaan! Lapsemme tosin eivät olisi millään halunneet lähteä kylästä pois.

  1. Kieltämättä suihku, vessa ja sänky tuntui luksukselta. Myös syöminen pöydän ääressä on taas mukavaa. Meidänkin lapset viihtyi hyvin kylässä, etenkin Lenni oli niinkuin paikalliset lapset.

 2. Olipa ilo kuulla että kaikki meni hyvin kylässä! Taas mentiin yksi askel eteenpäin. Kun lapsilla on hyvä olla, vanhemmillakin on hyvä olla. Terveisin
  Marja

 3. Moro ja kiva, että laitatte säännöllisin väliajoin terveisiä kuvineen… Luettua tulee aina moneen kertaan, vaikka tämä kommentointi onkin usein heikompaa 😉 terkkuja Tampereelta!

 4. Mukava kuulla teidän kuulumisia ja katsella kuvia. Koko perheeltä terveisiä 🙂

 5. Hei, kiitos kuulumisista jälleen. Mielenkiintoisia kuvia ja paikallista arkkitehtuuria. Pampusta tehty katto kestää kuulemma hyvin vettä? Tai sitten ei? Elinkaari talolla on kyllä aika lyhyt. Varmasti tuntuu mukavalta palata “normaalimpaan” asumismuotoon Ukarumpaan leirin jälkeen. Päivällä sai/saa varmasti suojautua auringolta ja yöllä hyttysiltä. Voimia ja Taivaallista huolenpitoa teille toivoen. Eija Kontiolahdesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.