Kyläilemässä

Saimme nauttia ystävämme Anun vierailusta täällä Ukarumpassa viikon ajan syyskuun alussa. Oli ihana saada hänet meille kyläilemään ja jakaa pieni pätkä arkea yhdessä. Kiitos Anulle vierailusta, sekä myös ajatuksista, jotka hän halusi meidän blogiin kirjoittaa.

Tässä on Anun lyhyt raportti viikon tapahtumista:

Pienkone pyöri paksun pilviverhon päällä etsien aukkoa, josta pääsisi laskeutumaan. Kone oli käynyt jo aiemmin kokeilemassa laskeutumista, mutta ei saanut siihen lupaa lennonjohdolta huonon sään vuoksi. Lähikaupungissa tehdyn välilaskeutumisen ja tankkausreissun jälkeen oli edessä uusi yritys. Me koneen seitsemän matkustajaa sekä lentäjä rukoilimme Jeesusta auttamaan, jotta paksuun pilviverhoon muodostuisi aukko ja kone pääsisi turvallisesti laskeutumaan. Jeesus vastasi ja lentäjä löysi pienen aukon pilvien keskeltä ja ohjasi koneen turvallisesti alas Ukarumpaan.

38 tunnin matkustamisen jälkeen näin rakkaat ystävät lentokentän laidalla odottamassa koneeni laskeutumista. Seitsemän tunnin aikaero, muutaman tunnin yöunet ja lentokoneissa istumiset unohtuivat, kun olin päässyt määränpäähän. Sadeharjujen kotona söimme illallista, tutkimme tuliaisia ja vaihdoimme kuulumisia. Ensimmäinen päiväni Papualla oli ollut varsin jännittävä. Päivän päätteeksi pääsin kokemaan vielä pienen maanjäristyksenkin.

Viikon vierailuni rytmittyi arjen mukaan. Ja se oli hyvä niin, koska olin tullut viettämään aikaa ystävien kanssa enkä turistimatkalle. Aamuisin veimme lapset kouluun ja Jukka lähti töihin. Kaisa oli saanut järjestettyä omat työnsä niin, että vierailuni aikana hänen ei juuri tarvinnut sähköpostin ja puheluiden lisäksi olla työtehtävissä. Kaisan kanssa kävimme päivisin kävelyillä Ukarumpan kylässä, ostoksilla torilla ja kylän ainoassa kaupassa, laitoimme ruokaa, tiskasimme, istuimme kodin terassilla juoden papualaista kahvia ja jutellen. Ruuan laittamiseen ja tiskaamiseen meni yllättävän paljon aikaa, koska useat asiat piti tehdä eri tavalla alusta alkaen kuin Suomessa, jossa kaupasta saa jo puolivalmiina ja käsiteltynä monia asioita. Lasten koulupäivän jälkeen pelailimme erilaisia lautapelejä ja teimme Kulkuri-verkkokoulun tehtäviä. (Kulkuri on ulkomailla asuvan oppilaan etäkoulu, jossa lapsi oppii suomen kieltä ja tarvittaessa kaikkia peruskoulun aineita suomeksi.)

Kaisa oli järjestänyt meille lauantaille kymmenen kilometrin vaelluksen lähistöllä olevalle vuorelle. Paikallinen mies viidakkoveitsensä kanssa oli oppaanamme ja ohjasi meidät joen läpi, pienen kylän halki ja pitkin pieniä polkuja ylös. Ihastelimme kauniita maisemia ja nautimme hiljaisuudesta. Ylhäällä söimme pienet eväät ja lähdimme paluumatkalle.

Sunnuntaina olimme Kaisan ja Marian kanssa lähikylässä jumalanpalveluksessa. Tykästyin erityisesti seurakunnan bändiin, joka soitti varsin taitavasti ja mukaansa tempaavasti. Myös saarna oli todella hyvä. Aiheena oli kadonnut lammas ja kadonnut hopeakolikko. Saarnaaja puhui siitä, miten Taivaassa on ilojuhla jokaisesta kääntyneestä ja kuinka meidän kristittyjen tehtävä on kertoa Jeesuksesta niille, jotka eivät häntä vielä tunne. Oltiin siis lähetyskäskyn ytimessä. Juuri siksihän Sadeharjutkin ovat lähteneet kauas Papualle, jotta mahdollisimman moni ihminen saisi oppia tuntemaan Jeesuksen Vapahtajanaan ja Taivas saisi täyttyä. Tämän saman tehtävän todeksi elämiseen meidät jokainen on kutsuttu.

Ehdin viikon reissuni aikana kokea ripauksen siitä elämästä, jota Sadeharjut Papualla elävät. Olen kiitollinen tästä vierailumahdollisuudesta. Ymmärrän paremmin sitä todellisuutta, jossa ystäväni elävät ja työskentelevät. Suomesta katsottuna moni asia Papualla saattaa vaikuttaa kovin alkeelliselta ja kurjaltakin. Matkani aikana ymmärsin kuitenkin, että asiat eivät aina ole toisessa paikassa huonommin ja toisessa paremmin, asiat ovat vain eri tavalla. Ymmärsin myös jälleen ripauksen Jumalan hyvästä suunnitelmasta, siitä miten Hän kutsuu ihmiset juuri oikeisiin paikkoihin ja tehtäviin. Sadeharjujen paikka on Papualla, minun toisaalla. Jumalan suunnitelmassa on hyvä elää.

-Anu

Kommentit:

Pentti Rissanen - 21.10.2019
Kiitos Anu matkaraportistasi! Käytin sitä pohjana Sadeharjujen lähetysterveisissä KL:n tilaisuudessa Neulamäen kirkossa 13.10.2019. Siunauksin Pentti Rissanen KuopioKommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

One thought on “Kyläilemässä”

  1. Kiitos Anu matkaraportistasi! Käytin sitä pohjana Sadeharjujen lähetysterveisissä KL:n tilaisuudessa Neulamäen kirkossa 13.10.2019.

    Siunauksin
    Pentti Rissanen Kuopio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.