Lähtöajan muutos ja asunto Etiopiassa

Olemme saaneet hiljattain kaksi uutista Etiopiasta. Ensin saimme kuulla, että meidän elokuun alkuun suunniteltu lähtö siirtyykin kuukaudella eteenpäin. Näillä näkymin olemme siis lähdössä vasta syyskuussa ja kielikoulu alkaa syyskuun lopussa.

Syitä tähän muutokseen oli useita, mutta mainitaan tärkeimmät. Kun menemme ensimmäistä kertaa maahan, hankimme ID-kortin heti maahan saapumisen jälkeen. Tämä täytyy uusia vuosittain jokaisen työluvan kohdalla, joten meidän täytyy olla Etiopiassa joka vuosi tuohon aikaan. Tästä syystä työtoverimme Etiopiassa päättivät, että on parempi saapua vasta syyskuussa, jolloin tämä prosessi ei häiritse liikaa kesälomilla matkustamista. On myös hyvä, että saamme nyt kuukauden enemmän aikaa odottaa työluvan saamista täällä kotimaassa.
Toukokuusta elokuulle Etiopiassa on sadekausi, joten meidän on varmasti myös mukavampi mennä Etiopiaan sadekauden jälkeen, kun maa vihertää. Kesä on myös erityisen mukavaa aikaa viettää Suomessa.

Tuleva asunto Etiopiassa

Saimme kuulla myös, että meille on vuokrattu talo Addis Abebasta aivan kansanlähetyksen vierastalon ja kielikoulun läheltä. Meidän ei tarvitse kulkea siellä päivittäin automatkoja, vilkkaan liikenteen keskellä.
Talo on kohtuullisen iso ja kaksikerroksinen. Meidän tulevat lastenhoitajat tulevat siis luultavasti asumaan yläkerrassa ja meidän perhe alakerrassa. Mutta lopullinen järjestely jää tietenkin sitten paikanpäälle.

-Jukka

Kommentit:Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.