Lenni 1-v.

Ensimmäiset kaksi viikkoa olivat lämpimiä ja
ehdimme nauttia rannalla olemisesta. Nyt sää
on ollut syksyinen ja sateinen. Tälle viikonlopulle
on tosin luvattu vielä 20 C.

Lenni täytti tällä viikolla 1-vuotta. Uskomattoman nopeasti on vuosi vierähtänyt ja meidän vauvasta on kasvanut touhukas pikkutaapero 🙂 Isommat synttärijuhlat pidimme jo Suomessa, mutta täällä juhlimme synttäreitä Liisan ja Kaisan kanssa. Leevi sai valita lähikauppamme suuresta kakkuvalikoimasta täytekakun. Synttärisankari oli alkuviikon kipeänä, mutta on nyt paremmassa kunnossa. Toivotaan ettei flunssa tartu meihin muihin.

Elämä täällä on alkanut tuntua arjelta. Aamuisin Liisa ja Kaisa tulevat lasten luokse ja me Jukan kanssa lähdemme junalla kouluun, hieman kahdeksan jälkeen. Matkalla kielikouluun näemme paljon koulupuvuissa kouluun meneviä lapsia ja töihin kiiruhtavia aikuisia. Opiskelupäivät kestävät yhteen ja joinakin päivinä toinen meistä on jäänyt iltapäivän ylimääräisille tunneille, kulttuuri tunneille, urheilemaan tai bible studyyn. Olemme kotona yleensä kahden aikaan ja illalla lasten mentyä nukkumaan teemme läksyt. Arkipäivät ovat siis aika tiiviitä ja energiaa kuluttavia.

Englannin kielikin alkaa vähitellen taipua paremmin. Toisinaan on kuitenkin hetkiä, että puhuminen takkuaa ja tuntuu, että kaikki englannintaidot katoaa mielestä. Vieraan kielen ympäröimänä oleminen on välillä väsyttävää, mutta eiköhän pari lisäkuukautta tuo sujuvuutta puhumiseen.

Lapset ovat hyvin sopeutuneet Englantiin muuttoon. Liisa ja Kaisa ovat jaksaneet tehdä kaikenlaista lasten kanssa, joten lapset ovat viihtyneet heidän kanssaan hyvin. Lapset ovat myös innokkaasti opetelleet englantia, he muistavat tervehtiä ihmsiä sanomalla ‘Hello’ ja lähtiessä sanovat ‘Bye’. He myös kertovat innokkaasti oman nimensä.

Etiopian työlupa-asia ei ole edelleenkään edennyt. Odottelua, odottelua, odottelua… Sama toiveemme siis jatkuu, että jatkatte rukousta tulevaisuutemme puolesta. Kiitos rukouksista ja kaikesta tuesta! On ollut kiva saada myös vietejä ja kuulla teidän kuulumisia. Ne piristävät kovasti!

Terveisin,
Kaisa

Leevi kakkua valitsemassa.

Kielikoulussa koko perhe on otettu hyvin vastaan ja
voimme  osallistua lasten kanssa koulun järjestämään
vapaa-ajan toimintaan, retkille yms. Pari viikkoa
sitten olimme retkellä Wellsissä ja sen ympäristössä.

Kommentit:Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.