Myrskyä ja sairastelua

Kaksi puuta kaatui suoraan ulkokeittiöiden päälle.
Kaksi puuta kaatui suoraan ulkokeittiöiden päälle.

Tänään heräsimme kovaan ukkosmyrskyyn. Sähkötkin meni poikki joksikin aikaa ja salamat välkkyi pimeässä. Meidän lapsilla on onneksi hyvät unenlahjat. Kaikki nukkuivat,vaikka sade ropisi kovaa peltikattoon ja muutenkin myrskyn äänet oli kovia. Yksi puukin kaatui lastenhuoneen ikkunan taakse.

Viikot ja päivät kuluu nopeasti. Vaikka kaikki on pääasiassa mennyt hyvin, niin väliin mahtuu myös huonoja päiviä. Lauantaina meille tuli kylään meidän isäntäperhe ja valmistimme itse ruuat nuotiolla, omassa ulkokeittiössä. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Leevi alkoi oksentaa, mutta oli aamulla hyvävointinen ja pystyi jo syömäänkin ja tauti meni nopeasti ohi. Minulla aamupäivä meni lakanoiden pesuun pienellä pesukoneella ja Jukka lähti hieman kauemmas torille, koska ei löytänyt lähitorilta perunoita. Ajattelimme tehdä ranskalaisia perunoita lihapullien kanssa illaksi.

IMG_7400
Ehdimme leipoa isäntäperheelle yhdessä hillomunkkeja, ennen kuin Lenni alkoi sairastella.

Lenni alkoi kuitenkin oksentaa iltapäivällä. Kysyimme että voiko isäntäperhe tulla vaikka lapset on kipeitä, se ei kuulemma haitannut. Minulla iltapäivä meni taas lakanoiden pesuun ja Lennin kanssa olemiseen. Jukka teki ruokaa yksin nuotiolla ja yhden käsiparin puuttuessa aikaa kului enemmän, joten ranskikset jäi tekemättä ja keitettiin nopeasti riisiä lihapullien kanssa. Yritin olla mukana ruokailemassa isäntäperheen kanssa, mutta Lenni alkoi taas voimaan pahoin ja Helmillekkin tuli huono olo. Joten Jukka piti vieraille seuraa ja minä lähdin lasten kanssa sisälle lepäämään.

Täällä jutut kiertää nopeasti ja kaikki tietää mitä kukakin on tehnyt. Isäntäperheen äiti kertoi lauantaina, että Jukka oli aamulla käynyt torilla. Hänelle oli myös kerrottu mitä kaikkea Jukka oli ostanut, perunoita ja erilaisia papuja. Pavut ehdimme valmistaa isäntäperheelle, mutta jouduimme paljastamaan, että tarkoitus oli valmistaa myös perunoita. Jukan piti myös ostaa kurkkua, mutta olikin vahingossa ostanut ‘snakebeania’ eli käärmepapua. Ihmettelin pehmeitä kurkkuja ja ehdin jo yhden heittää pois kun luulin sitä pilantuneeksi kurkuksi. Onneksi toisen pavun kohdalla kysyin yhdeltä toiselta leiriläiseltä, että onko täällä kurkut tälläisiä. Selvisi että ne olikin käärmepapuja. Joten paistoimme ne sitten toisten papujen kanssa pannulla ruuaksi.

Eilen jo näytti olemme terveitä, mutta Lenni oksensi taas yöllä. Minulla on tänään ollut huono olo, joten olemme viettäneet Lennin kanssa kotipäivää.

Kaisa

Kommentit:

mummu - 29.02.2016
Pikaista paranemista kaikille! Metsurin hommia näyttäisi olevan tiedossa ja keittiökin varmaan pitää rakentaa uusiksi. Kiitos kun jaksatte kirjoitella kuulumisia. Välimatka ei tunnu hetikään niin pitkältä, mitä se oikeasti on, kun saa kuulumisia vähä väliä.

Paula Jäntti - 29.02.2016
Pikaista paranemista, voimia, siunausta ja Isän huolenpitoa!

Jukka - 29.02.2016
Meidän keittiö ei kärsinyt kuin hieman. Ehdin sen korjaamaan, kunnes työmiehet korjaillessaan puita pois halkaisivat majan kahtia puunrungolla.

Veli Voipio - 29.02.2016
Tuo ulkokeittiö ei näytä juurikaan huonommalta kuin oma rakennelmani 34 vuotta sitten ilman puun kaatumista

Laura - 29.02.2016
Rukoilemme täällä vatsanväänteiden katoamista. Hyviltä näyttävät leipomanne hillomunkit.

mummo ja ukki - 29.02.2016
Toivottavasti parannutte pian. Onkohan se tauti tullut jostain ruuasta? Jääkää Taivaan Isän hyvään hoitoon. Rakkaat terveiset täältä Viinijärveltä. Isot halit koko perheelle! Rukouksin kanssanne.

kati k. - 01.03.2016
Pikaista paranemista teille!

Maria V. - 04.03.2016
Aika kultaa muistot.. Enaa en edes kunnolla muista kuinka raskasta viidakkoleirilla valissa oli :D Nyt muistaa enaa vain kaikki hyvat puolet. Tsemppia taalta Ukarumpasta.

Hanna-Reetta - 04.03.2016
Joko jaksatte paremmin? Toivottavasti ei ollut liian rankka ja pitkä tauti varsinkaan pikkuisilla! Rukoilen teidän terveyden puolesta erityisesti tällä viikolla.

Jukka - 05.03.2016
Joo, ollaan muutama päivä voitu jo paremmin. Ei onneksi ollut kauhean pitkä sairastelu. Kiitos rukouksista!

Eija - 05.03.2016
Myöhäistä lauantai-iltaa Kontiolahdesta. Meillä alkaa huomenna KL-talvipäivät täällä! Vien terveiset ja rukoilemme. Voimia ja varjelusta! Kiitos blogista!

Kontiolahden seurakunta, lähetystapahtuma - 06.03.2016
Terveiset täältä Lehmosta. Iloitsemme, että olette viimein päässeet sinne, vaikka haasteita varmasti on. Rukoilemme teidän puolestanne. Hyvän Jumalan siunausta. Jeesus olkoon kanssanneKommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

12 thoughts on “Myrskyä ja sairastelua”

 1. Pikaista paranemista kaikille!
  Metsurin hommia näyttäisi olevan tiedossa ja keittiökin varmaan pitää rakentaa uusiksi.
  Kiitos kun jaksatte kirjoitella kuulumisia. Välimatka ei tunnu hetikään niin pitkältä, mitä se oikeasti on, kun saa kuulumisia vähä väliä.

  1. Meidän keittiö ei kärsinyt kuin hieman. Ehdin sen korjaamaan, kunnes työmiehet korjaillessaan puita pois halkaisivat majan kahtia puunrungolla.

 2. Rukoilemme täällä vatsanväänteiden katoamista. Hyviltä näyttävät leipomanne hillomunkit.

 3. Toivottavasti parannutte pian. Onkohan se tauti tullut jostain ruuasta? Jääkää Taivaan Isän hyvään hoitoon. Rakkaat terveiset täältä Viinijärveltä. Isot halit koko perheelle! Rukouksin kanssanne.

 4. Aika kultaa muistot.. Enaa en edes kunnolla muista kuinka raskasta viidakkoleirilla valissa oli 😀 Nyt muistaa enaa vain kaikki hyvat puolet. Tsemppia taalta Ukarumpasta.

 5. Joko jaksatte paremmin? Toivottavasti ei ollut liian rankka ja pitkä tauti varsinkaan pikkuisilla! Rukoilen teidän terveyden puolesta erityisesti tällä viikolla.

  1. Joo, ollaan muutama päivä voitu jo paremmin. Ei onneksi ollut kauhean pitkä sairastelu. Kiitos rukouksista!

 6. Myöhäistä lauantai-iltaa Kontiolahdesta.
  Meillä alkaa huomenna KL-talvipäivät täällä!
  Vien terveiset ja rukoilemme. Voimia ja varjelusta!
  Kiitos blogista!

 7. Terveiset täältä Lehmosta. Iloitsemme, että olette viimein päässeet sinne, vaikka haasteita varmasti on. Rukoilemme teidän puolestanne. Hyvän Jumalan siunausta. Jeesus olkoon kanssanne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.