Puunkaato

Lapsilla on ollut kolmen viikon IMG_0232“syysloma”, joka loppuu huomenna. Emme ole tehneet kovin erityistä, mutta lapset ovat nautineet kotipäivistä. Meillä käy joka viikko kaksi paikallista ystävää auttamassa meitä kotitöissä ja pihahommissa. Loman aikana lapset pääsivät tekemään oman kasvimaan piha-apulaisen kanssa. Nyt IMG_0252odotamme malttamattomina milloin parskaalit, paprikat, salaatit ja tomaatit alkavat kasvaa. Lennin jalka näyttää parantuneen hyvin ja pojan vauhti alkaa olla ennallaan. Kipsi on vielä kaksi viikkoa jalassa.

Meidän pihassa on ollut mänty, jonka kaatamista suunnitelimme heti tänne muutosta asti. Mänty oli iso ja siinä oli neulaset harvassa, joten se oli enemmän ruskea kuin vihreä. Lauantai aamuna Jukka päätti karsia puuta ylhäältä ja kaataa sen vähitellen. Jukka kiipesi lähes latvaan pokasahan kanssa ja katkoi latvaa ja oksia. Meillä ei ole IMG_0272-001moottorisahaa, joten ajattelimme odottaa loppuosan kanssa ja pyytää moottorisahaa jostain lainaan. Iltapäivällä yksi naapureista tuli katselemaan puunkaatoa ja tarjosi vanhaa sähkösahaa meille. Saha ei toiminut, mutta Jukka päätti yrittää korjata sen. Hetken päästä pihalle tuli toinenkin naapuri, jolla oli bensakäyttöinen moottorisaha. Hän tarjoutui kaataamaan puun loppuun. Lopulta koko naapuriperhe tuli auttamaan puunkaadossa. Naapuriapu toimii täällä loistavasti! Jukka sai vielä korjattua sähkösahankin ja saadaan sillä puut pätkittyä polttopuiksi.

Eilen vierailimme ystäväperheen kanssa yhdessä kylässä, jossa tehdään raamatunkäännöstyötä. Vierailu liittyi meidän ystävän työhön ja he tarvitsivat autokuljettajan mukaan. Jukka lupasi ajaa autoa ja pääsimme koko perhe mukaan. Oli kiva päästä pienelle reissulle ja saimme nähdä missä raamatunkäännöstyötä tehdään. Laitamme myöhemmin kuvia reissusta.

Kaisa

Kommentit:

Paula Jäntti - 04.10.2016
Ihana asia, kun voitte kaikki hyvin ja Lennin jalka alkaa parantua! Herra teitä kaikkia runsaasti siunatkoon! P.s. Meillä täällä syksy alkaa tulla viileine, mutta raikkaine tuulineen ja syksyn ruskakin on pian loppumaisillaan. Teillä taitaa kesäiset säät jatkua, ainakin vaatetuksesta päätellen :) Teitä siunaten ja muistaen Paula ja Esa

Eve - 04.10.2016
Kivoja kuulumisia! Olkaa siunatut!

Sakari Valkama - 07.10.2016
Mukava lukea elämästänne. Kylmä ei taidan tulla teilläpäin ihan pian? Olemme Pirkon kanssa käyneet useina päivibnä vielä poimimassa puolukoita. Hyvä sokeroitua puolukkasurvosta on kylmiössä - meidän talossa on vielä sellainen. Syyskuussa saatin niin paljon kerättyä, että mehua tuli 19 pulloa! Voimia, terveyttä ja iloa Herrassa koko pwerheelle!

Kaisa - 08.10.2016
Kiitos terveisistä ja kuulumisista. Täällä on välillä ikävä Suomen vuodenaikoja! Kuukausien vaihtumista ei oikein tajua, kun sää on kokoajan suunnilleen sama. Myös kaikkia ihania marjoja ja kotimehuja ollaan kaivattu! Onneksi täältä saa sentään mansikoita ja mustia vadelmia :) Kiva, että jaksatte kommentoida ja lukea blogia!

Hanna - 13.10.2016
Mietinkin Lennin jalkaa tässä juuri, kiva siis kuulla että suunta on oikea! Odotan kuvia kyläreissulta! Täältä syksyn viileydestä tai Suomen mittapuun mukaan "viileydestä" terkkuja. Tänään otin jo neuletakin aamulla päälle, kun tuntui niin kylmältä, mutta olihan se +19 kuitenkin ;)

Kaisa - 14.10.2016
Kiitos terveisistä Hanna. Paljon terveisiä myös meiltä!:)

Maija Kananen - 24.10.2016
Kiva kuulla asioista siellä!! Olin opistolla viime viikon vaihteessa seminaarissa ja samalla talkoissa!! Tulivat opistoajat mieleen vaikka ei siitä niin kauan ole. Ne luennot kappelissa ovat sitä parasta, kun tiiviimmin ei nyt pysty sinne lähtemään. Voikaa hyvin koko sakki!!Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

7 thoughts on “Puunkaato”

 1. Ihana asia, kun voitte kaikki hyvin ja Lennin jalka alkaa parantua! Herra teitä kaikkia runsaasti siunatkoon!
  P.s. Meillä täällä syksy alkaa tulla viileine, mutta raikkaine tuulineen ja syksyn ruskakin on pian loppumaisillaan. Teillä taitaa kesäiset säät jatkua, ainakin vaatetuksesta päätellen 🙂
  Teitä siunaten ja muistaen
  Paula ja Esa

 2. Mukava lukea elämästänne. Kylmä ei taidan tulla teilläpäin ihan pian? Olemme Pirkon kanssa käyneet useina päivibnä vielä poimimassa puolukoita. Hyvä sokeroitua puolukkasurvosta on kylmiössä – meidän talossa on vielä sellainen. Syyskuussa saatin niin paljon kerättyä, että mehua tuli 19 pulloa! Voimia, terveyttä ja iloa Herrassa koko pwerheelle!

 3. Kiitos terveisistä ja kuulumisista. Täällä on välillä ikävä Suomen vuodenaikoja! Kuukausien vaihtumista ei oikein tajua, kun sää on kokoajan suunnilleen sama. Myös kaikkia ihania marjoja ja kotimehuja ollaan kaivattu! Onneksi täältä saa sentään mansikoita ja mustia vadelmia 🙂 Kiva, että jaksatte kommentoida ja lukea blogia!

 4. Mietinkin Lennin jalkaa tässä juuri, kiva siis kuulla että suunta on oikea! Odotan kuvia kyläreissulta! Täältä syksyn viileydestä tai Suomen mittapuun mukaan “viileydestä” terkkuja. Tänään otin jo neuletakin aamulla päälle, kun tuntui niin kylmältä, mutta olihan se +19 kuitenkin 😉

 5. Kiva kuulla asioista siellä!! Olin opistolla viime viikon vaihteessa seminaarissa ja samalla talkoissa!! Tulivat opistoajat mieleen vaikka ei siitä niin kauan ole. Ne luennot kappelissa ovat sitä parasta, kun tiiviimmin ei nyt pysty sinne lähtemään. Voikaa hyvin koko sakki!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.