Suomikirjasto

Aku ankkojen lajittelua

Ukarumpassa on ollut pitkään pieni suomikirjasto, mistä voi lainata suomenkielisiä kirjoja. Vuosikymmenten aikana kirjastoon on saatu kirjoja Suomesta ja kotimaahan palatessa suomalaiset ovat lahjoittaneet ison kasan kirjoja kirjastoon. Kirjasto on ollut muutaman viime vuoden ajan yhden suomalaisen perheen ylimääräisessä kellarihuoneessa. Nyt he ovat kuitenkin lähdössä Suomeen, eivätkä he palaa samaan taloon enää asumaan, joten kirjasto täytyi tyhjentää.

Ukarumpassa on enää vain muutama suomalainen ja suurin osa heistäkin on jäämässä eläkkeelle seuraavan parin vuoden aikana, joten kukaan ei halunnut kirjoja omaan taloonsa. Me pelastimme parhaat kirjat meidän vintille. Viime kuussa pakkasimme kirjat, lautapelit, cd:t ja dvd:t laatikoihin ja kannoimme ne vintille. Lähdemme kesäkuussa vuodeksi Suomeen ja kun tulemme takaisin yritämme pistää kirjaston vielä johonkin pystyyn. Valitettavasti monet kirjoista oli niin homeisia, että ne piti heittää pois, mutta siitä huolimatta meille jäi vie paljon kirjoja! Onneksi suurin osa lasten kirjoista oli vielä melko hyvä kuntoisia, joten niistä säästimme lähes kaikki. Meidän lapset rakastavat kirjoja ja nyt meillä on PALJON suomenkielistä luettavaa seuraaville vuosille. Myös lasten suosikkeja, Aku Ankkoja, on monta vuosikertaa tallessa ja taskareita muutama hyllyrivi. Kirjat ovat hyvä keino pitää lasten suomenkielen taitoa yllä. Myös meille aikuisille on välillä rentouttavaa ja virkistävää lukea suomeksi, kun olemme kokoajan vieraiden kielien ympäröimänä.

Suomikirjastoon kuuluu myös kirjahyllyjä, joista yhden veimme suomalaisten ystävien taloon. Saimme lainaan vanhan ison lava-auton, jolla saimme siirrettyä pitkän kirjahyllyn talosta toiseen. Jukka on ollut kiireinen töissä ja päätimme tehdä asian nopeasti ruokatunnin aikana. Mutta, emme ole vieläkään oppineet että asioiden tekeminen nopeasti täällä ei useinkaan onnistu, lähes poikkeuksetta jotain odottamatonta tapahtuu. Saimme hyllyn iloisesti talon sisälle, mutta kun olimme peruuttamassa autoa pois pihasta, niin se oli jumissa nurmikolla. Eilen täällä satoi kovasti, emmekä ajatelleet ettei nurmikolle kannata sateen jälkeen ajaa. Auto oli poikittain pienellä pihalla ja suoraan auton edessä oli naapurin kukkapenkki, joka oli tehty ison puunkannon ympärille, joten autoa ei pystynyt muutamaa senttiä enempää ajamaan eteenpäin. Yritimme kolmen ihmisen voimin saada autoa pois puolisen tuntia, mutta emme onnistuneet. Jukalla oli siinä vaiheesa jo kiire ja hänen oli lähdettävä takaisin töihin ja minä jäin selvittämään miten saisimme auton irti mudasta. Soitin apuun yhden suomalaisen miehen ja lopulta paikalle ilmestyi ohikulkevia ihmisiä, pari paikallista miestä ja vartija, joka soitti pari muuta vartijaa auttamaan. Viiden miehen voimin auto oli työnnetty pois ja sain palautettua auton omistajille. Lopulta tähän nopeaan hyllyn vientiin meni aikaa lähes kaksi tuntia…

Kaisa

Kommentit:Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.