SURAM raamatunkäännöksen käyttötutkimus

Kaisa lähti tänä aamuna viikonlopun yli kestävälle reissulle muutamaan paikalliseen kylään, jotka sijaitsevat noin tunnin ajomatkan päässä meidän kotoa. Retken tarkoitus on kartoittaa raamatunkäännöksen käyttöä muutamassa kylässä joiden kielelle on muutamia vuosia sitten käännetty Uusi testamentti. Papua-Uuden-Guinean yli 800 kielen joukkoon mahtuu monenlaisia kieliä, joista toisia käytetään enemmän ja toisia vähemmän. Ryhmä viettää aikaa kylissä ja selvittävät miten Raamattua käytetään eri tilanteissa.

IMG_0328On tosiasia, että toisia käännöksiä käytetään paljon ja toisia ei paljonkaan, vaikka tahtoa omankielisen Raamatun saamiseksi onkin. Tavoite tietenkin on, että raamatunkäännöstä jonka eteen on tehty vuosikausia työtä, olisi ahkerassa käytössä. Tutkijat pyrkivät selvittämään mitkä asiat ovat rajoittaneet omankielisen raamatun käyttöä ja mitkä asiat ovat sitä edistäneet.

Osa retken tarkoitusta on myös rohkaista kyläläisiä Raamatun tutkimiseen ja käyttämiseen mm. jumalanpalveluksissa. Jäämme odottamaan kaisan kokemuksia reissusta. Pyydän rukousta Kaisan ja muiden retkeläisten puolesta, että reissu menisi hyvin, sekä kaikkien niiden paikallisten kyläläisten puolesta jotka ottavat heidät vieraakseen. Rukoillaan myös, että Raamattu saisi olla kovassa käytössä koko tässä maassa ja että sitä ymmärrettäisi yhä paremmin ja syvemmin.

-Jukka

P.s. Saimme viime lauantaina pienen 9-viikkoisen koiranpennun. Lapset halusivat nimetä sen Oliveriksi. Nyt opettelemme arkea koiran kanssa. Toistaiseksi ei tärkeitä tavaroita ole syöty ja koira on jo miltei sisäsiistikin.

Kommentit:

- 24.11.2016
#pleasekuviakoirasta

Hanna - 24.11.2016
Rukouksin mukana täältä. Niin Kaisan reissun kuin teidän kotiin jääneiden puolesta. Todellakin reissukuulumisia odotellessa. Herra kanssanne!

- 25.11.2016
Rukouksin kanssanne! Kaisalle myös nimipäivä onnittelut! Isot halit teille kaikille! Lämpimin terveisin mummo ja ukki

Eve - 25.11.2016
Siunausta Kaisalle ja koko perheelle! Ja onnea myös uudesta perheenjäsenestä! :)

Kati - 25.11.2016
Nimipäiväonnittelut Kaisalle! :-)

Maija Kananen entinen raamattulinjalainen - 29.11.2016
Onnea pikkukoiran kanssa!!! Meidän iso kissa hävisi kesällä ja nyt saimme Lysti nimisen pikkukissan!! Nytkin se piti laittaa toiseen huoneeseen, koska en voisi tätä kirjoittaa, onhan se ihana ja virtaa riittää. Olen käynyt pari kertaa opistolla talkoissa ja luennoilla!!! Terveiset lumikinosten keskeltä!!Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

6 thoughts on “SURAM raamatunkäännöksen käyttötutkimus”

  1. Rukouksin mukana täältä. Niin Kaisan reissun kuin teidän kotiin jääneiden puolesta. Todellakin reissukuulumisia odotellessa.
    Herra kanssanne!

  2. Rukouksin kanssanne! Kaisalle myös nimipäivä onnittelut!
    Isot halit teille kaikille!
    Lämpimin terveisin mummo ja ukki

  3. Siunausta Kaisalle ja koko perheelle! Ja onnea myös uudesta perheenjäsenestä! 🙂

  4. Onnea pikkukoiran kanssa!!! Meidän iso kissa hävisi kesällä ja nyt saimme Lysti nimisen pikkukissan!! Nytkin se piti laittaa toiseen huoneeseen, koska en voisi tätä kirjoittaa, onhan se ihana ja virtaa riittää. Olen käynyt pari kertaa opistolla talkoissa ja luennoilla!!! Terveiset lumikinosten keskeltä!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.