Tien päällä

Asfalttitiet ovat täynnä tällaisia vauroita ja usein tiellä joutuu kiertelemään puolelta toiselle. Myös jalankulkijoit kulkee paljon teillä.

Olemme joskus aiemminkin jo kertoneet tien päällä matkustamisesta täällä sekä sen haasteista. Suomessa pitkät matkat voivat olla rauhallisia ja rentouttaviakin,mutta täällä matkustaminen on ihan kaikkea muuta kuin rentouttavaa. Jos on vaivautunut autolla ajamaan johonkin lomalle, niin jo tulomatkan aikana lomalla saatu lepo on kadonnut, koska ajaminen on usein stressaavaa ja vaatii erityistä tarkkaavaisuutta. Matkustaminen autolla vie aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä. Tiet ovat täynnä kuoppia! Sadekausi tuo myös oman haasteen, koska monet kohdat hiekkateillä ovat kirjaimellisesti silloin mutavelliä ja niistä ei ilman nelivetoa pääse mihinkään. Usein joet tulvivat ja pahimmista kohdista ei tiedä mihin auto osuu, kun ylittää tulvapaikkaa.

Maavyöry on peittänyt tästä kohtaa osan tietä

Muutama viikko sitten teimme reissun Laen kaupunkiin, johon on matkaa Ukarumpasta reilu 200 kilometriä. Menomatkalla aikaa kului noin neljä tuntia, mutta tulomatkaan meni viisi tuntia. Ostimme Laesta uuden allaskaapin vessaan, koska vanha oli vuotava ja homehtunut. Vanha käsien pesuallas oli rikki ja vesi pääsi valumaan kaapin sisään.

Tulva hidastamassa matkan tekoa

Toimme siis Laesta kaapin ja posliinisen käsien pesualtaan, sen vuoksi jouduimme ajamaan jokaisen kuopan vielä varovaisemmin ja hitaammin, ettemme riko kyydissä olevaa allasta. Saimme altaan ehjänä perille, joten varovaisuus kannatti. Vasta kotona meille selvisi, ettei posliniialtaan ympärillä ollut mitään styroksia tai muita pehmusteita, vain pelkkä pahvilaatikko. Joten se paukkui lava-auton lavaa vasten. Lähdetyämme matkaan ajattelimme, että pakko siinä on jotain pehmustetta olla, emmekä jaksaneet tarkistaa asiaa.

Usein tiet kulkevat vuoristossa ja siellä ajaminen vaatii erityistä varovaisuutta, koska tiet ovat kapeat ja vastaan saattaa tulla autoja. Usein reunoilla ei ole kaiteita vain jyrkkä rotko. Joissakin kohden on auton raatoja muistutuksena siitä mitä tapahtuu, jos auton hallinta lipsahtaa. Tässä kuvia hieman teistä ja matkalla vastassa olevista haasteista ja hidasteista.

Tässä kohtaa olemme noin 1600 m:n korkeudessa, tarkkasilmäiset voivat nähdä alhaalla kiemurtelevan tien, johon tämä tie vie.

Autoilussa parasta on huikeat maisemat! En ole missään nähnyt niin hienoja ja kauniita vuoristoja kuin täällä, valitettavasti kuvissa tuo kauneus ei pääse niin hyvin esille.

Kaisa

Kommentit:

Maija Kananen entinen raamattulinjalainen - 23.04.2017
Kaikkea hyvää sinne ja ainakin niin upeat maisemat!! lapset varmaan on parhaiten sopeutuneet, koska he luontaisesti osaavat uusia asioita. olen opistolla talkooviikolla, en ole nyt aiemmin ehttinyt!!terv Maija

Perhe Itä-Suomesta - 23.04.2017
Mukavaa saada lukea kuulumisia sieltä. Lapset ihmettelivät miten siellä uskaltaa ajaa :)

Pentti Rissanen - 30.04.2017
Kiitos perheenne kuulumisista. Sain niitä välittää eteenpäin kuvien kera lähetystilaisuuksissa Kallaveden kirkossa 23.4. ja Puijolla 30.4.Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

3 thoughts on “Tien päällä”

  1. Kaikkea hyvää sinne ja ainakin niin upeat maisemat!! lapset varmaan on parhaiten sopeutuneet, koska he luontaisesti osaavat uusia asioita. olen opistolla talkooviikolla, en ole nyt aiemmin ehttinyt!!terv Maija

  2. Mukavaa saada lukea kuulumisia sieltä.
    Lapset ihmettelivät miten siellä uskaltaa ajaa 🙂

  3. Kiitos perheenne kuulumisista. Sain niitä välittää eteenpäin kuvien kera lähetystilaisuuksissa Kallaveden kirkossa 23.4. ja Puijolla 30.4.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.