Työtä

img_0070Viimeiset viikot olemme olleet töiden jälkeen niin väsyneitä, ettei ole ollut energiaa kirjoittaa blogia tai tehdä muutakaan ylimääräistä. Lokakuussa saamme Jukan vanhemmat  kylään ja lähdemme heidän kanssa pienelle lomalle. Odotamme jo kovasti vieraita ja lomaa, pieni irtiotto Ukarumpasta tekee varmasti hyvää.

IMG_7729Minulla on ollut töissä monenlaista tapahtumaa viime viikkojen aikana. Olen aloittanut tekemään kerran viikossa töitä myös paikallisten puolella, joka on valtion ylläpitämä ‘terveyskeskus’. Usein piha on jo aikaisin aamulla täynnä potilaita, jotka ovat tulossa vastaanotolle. Jo yhden aamupäivän aikana ehtii näkemään monta potilasta, jotka ovat todella huonossa kunnossa. Ja koskaan ei tiedä millaisten vaivojen kanssa potilaat tulevat. Esimerkiksi yhden päivän aikana meillä oli pari vauvaa, jotka sairastivat keuhkokuumetta. Aikuisia ja lapsia joilla oli tuberkuloosia, korvatulehduksia, trooppisia tauteja jne. Usein tuollaisen kiireisen ja erilaisen päivän jälkeen olen tosi väsynyt. Työ on todella mielenkiintoista, mutta haastavaa. Kieli tuo oman haasteen paikallisten kanssa työskentelyyn. Minulla on edelleen opittavaa, että Tok pisin olisi sujuvaa.

IMG_7722Viimeisen kahden viikon aikana klinikalta on joutunut lähtemään kolme työntekijää yllättäen omaan kotimaahansa, koska joku perheenjäsenistä on sairastunut vakavasti. Yksi lähtijöistä oli sairaanhoitaja, jonka työvuorot me muut jaoimme ja minä otin yhden aamupäivän lisää tehtäväksi.  Käytännössä pienten lasten kanssa toinen vanhemmista voi tehdä aamupäivisin töitä, koska päiväkoti on vain aamupäivät auki.

Sen lisäksi tällä viikolla oli yksi sairasevakuointi Australiaan. Täällä ei käytännössä ole jatkohoitoa saatavilla ulkomaalaisille, joten jos tarvitsee sairaalahoitoa potilas lähetetään Australiaan. Evakuointi tapahtuu suoraan pienellä lentokoneella Australiaan ja mukaan lähtee lääkäri tai sairaanhoitaja tai molemmat. Evakuointi tietää lääkäreille paljon paperitöitä ja puheluita, että saavat järjestettyä  hoitopaikan potilaalle. Sen lisäksi potilaan kunto pitää saada sen verran stabiiliksi, että pystyy lentämään. Myös lennot pitää saada järjestettyä hyvin, esimerkiksi pienkoneet eivät voi lentää pimeällä jne.

Minulla ei edelleenkään ole kuvia töistä, mutta yritän joskus saada niitäkin otettua.
Terveisin,
Kaisa

Kommentit:

Paula Jäntti - 28.08.2016
Terveyttä, voimia ja siunausta kaikille teille! <3

Hanna - 26.09.2016
Voimia ja siunausta sinne teille kaikille rakkaat!Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

2 thoughts on “Työtä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.