Ukarumpassa

Lenni kiipeämässä lentokoneen kyytiin. Tuollaisilla pikkukoneilla matkustimme Madangista Ukarumpaan.
Lenni kiipeämässä lentokoneen kyytiin. Tuollaisilla pikkukoneilla matkustimme Madangista Ukarumpaan.

Kaksi viikkoa elämää takana Ukarumpassa ja olemme olleet iloisia, että vihdoinkin pääsimme tänne. Samalla olemme kuitenkin olleet väsyneitä viidakkoleiristä ja jälleen meillä on menossa sopeutuminen uuteen paikkaan. Onneksi nyt on tarkoitus olla täällä pidempään, joten sopeutumiseen ja tänne kotiutumiseen voi käyttää rauhassa aikaa.

Oli ihana tulla Ukarumpaan ja tavata muita suomalaisia, lapsetkin nauttivat selvästi siitä että joku muukin ymmärtää suomea kuin oma perhe. Meidät oli kutsuttu syömään ensimmäisinä päivinä toisten suomalaisten koteihin. Tuntui hyvältä jakaa omia kokemuksia toisten suomalaisten kanssa. Olemme erityisen kiitollisia Vuormille, jotka ovat jaksaneet auttaa meitä paljon jo ennen tänne PUGiin tuloa. 20160422_083038Saimme pari postilähetystäkin viidakkoleirille Vuormilta, ettei meidän tarvinnut kaikkea raahata Suomesta. Ukarumpassa meidän koti oli laitettu valmiiksi, meidän Suomesta lähettämät tavarat oli odottamassa, jääkaappi täytetty ja lakanat sängyissä jne. Kiitos Mikko ja Maria!

Samana iltana kun saavuimme tänne Jukka sairastui kovaan kuumeeseen ja oli melkein koko viikon sairaana. Muutamaa päivää myöhemmin Lennikin sairastui samaan tautiin. Nyt kaikki olemme terveitä ja näyttää siltä että me muut säästyimme taudilta.20160426_082641

Leevi ja Helmi pääsivät aloittamaan koulun heti ensimmäisellä viikolla. Helmi aloitti Pukpuk- eskarissa, joka on kaksi aamupäivää viikossa. Pukpuk tarkoittaa krokotiiliä. Leevi aloitti Kindergartenissa, joka on ylin eskariluokka ja koulua on joka päivä kuusi tuntia. Täällä on kolme eri eskariluokkaa; pukpuk on tarkoitettu pienimmille, kapul on seuraava aste ja kindergarten kolmas eskariluokka. Kindergartenin jälkeen siirrytään ykkösluokalle. Lapset ovat olleet innoissaan koulusta ja menevät sinne mielellään. Lenni on päässyt harjoittelemaan hoidossa olemista pari tuntia kerrallaan paikallisessa päiväkodissa.

Minulla oli tänään ensimmäinen työpäivä. Paljon tuli uutta asiaa ja opittavaa, mutta työssä on myös paljon samaa kuin Suomessakin. Työskentelen siis klinikalla, missä hoidetaan niin toisia ulkomaalaisia kuin paikallisiakin.  Työ on enimmäkseen vastaanottotyötä, mutta sairaanhoitajat hoitavat myös pientä apteekkia, laboratoriota, röntgeniä jne. Paikallinen tiimi tekee myös rokotus/terveystarkastusreissuja läheisiin kyliin ja odotan jo että pääsen niihinkin mukaan. Jukka on vielä tämän viikon kotona, joten minulla on aikaa tehdä hieman pidempiä työpäivä alkuun. Ensi viikosta alkaen teen töitä kolme aamupäivää viikossa, kun Jukkakin aloittaa työt.

Kaisa

Kommentit:

Laura - 08.05.2016
Onpa kiva lukea taas kuulumisianne! Mukava kuulla, että lapset viihtyvät ja että olette kutakuinkin elävien kirjoissa. Siunausta ja voimia töihin, kouluun ja hoidossa käymiseen. Täällä on ollut kuluneen viikon ajan kesäiset kelit, toivottavasti jatkuvat samanlaisina eikä iske takatalvi. Paljon mukavampi ulkoilla auringossa kuin räntäsateessa.Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

One thought on “Ukarumpassa”

  1. Onpa kiva lukea taas kuulumisianne! Mukava kuulla, että lapset viihtyvät ja että olette kutakuinkin elävien kirjoissa. Siunausta ja voimia töihin, kouluun ja hoidossa käymiseen. Täällä on ollut kuluneen viikon ajan kesäiset kelit, toivottavasti jatkuvat samanlaisina eikä iske takatalvi. Paljon mukavampi ulkoilla auringossa kuin räntäsateessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.