Uusi vuosi

Vuosi 2012 on jäänyt menneisyyteen. Perheemme elämä oli vielä vuosi sitten aivan erilaista ja monista tulevista muutoksista ei ollut mielessä kuin arvaus. Olimme juuri hakeneet lähetyslinjalle, mutta vuoden suunnitelmat olivat kaikkea muuta kuin selvät. Kevään odottelimme tietoa lähetyslinjalle pääsystä ja toukokuussa selvisi, että muutamme Ryttylään kesän lopussa. Muutto Ryttylään sujui hyvin ja olemme nauttineet elämästä maalla. Erityisesti Leevi on nauttinut ulkoilusta ja vapaudesta, joka täällä on kaupunkiin verrattuna. Muutto oli myös iso ja haikea asia, koska samalla hyvästelimme joukon hyviä ystäviä ja ensimmäisen yhteisen kotimme. Onneksi Tampere on melko lähellä ja täältä pääsee helposti käymään siellä. Muutto oli myös ensimmäinen konkreettinen luopuminen tulevaa lähetystyöhön lähtöä ajatellen.
Syksyn opiskelimme kolmestaan Helmin kanssa, Leevin ollessa perhepäivähoidossa. Vauvan kanssa opiskelu toi opiskelupäiviin omat haasteensa ja vei voimia. Syksyn opinnot ovat kuitenkin nyt takana ja saimme oppia monenlaista Raamatusta ja teologiasta. Saimme tutustua myös edellisen lähetyslinjan opiskelijoihin, joista kaksi perhettä valmistelevat vielä lähtöään. Syksyn haasteet mielessä, päätimme aloittaa päivähoidon myös Helmille. Helmi aloitti osa-aikaisen päivähoidon Leevin kanssa samalla perhepäivähoitajalla. Helmin ensimmäiset päivät hoidossa sujuikin loistavasti! Helmi on tottunut täällä opistolla, että ihmisiä on paljon ympärillä ja se oli ehkä osaltaan helpottamassa sopeutumista. Suurin apu on varmasti Leevin oleminen samassa hoitopaikassa ja loistava hoitaja! Tämä on ollut meille iso rukousvastaus.
Nyt tammikuussa aloitimme varsinaiset lähetyslinjan opinnot yhdessä neljän muun tulevan lähetystyöntekijän kanssa. Opetus sisältää lähtemiseen ja työn tekemiseen liittyviä aiheita. Toivomme, että saamme paljon lisätietoa todennäköisestä kohdemaasta ja että saisimme varmuutta myös työtehtävistä jotka ovat tulevaisuudessa edessämme. Nämä asiat ovat tärkeitä tietää, jotta voimme tehokkaasti orientoitua opiskeluissamme, koska suuri osa lähetystyöstä on kohteesta riippuvaa. Kulttuuri ja uskonnot ovat erityisesti huomioitava opinnoissa.
Viikko sitten aloitimme kevään opiskelut ja ensimmäisellä viikolla olimme mukana työntekijäseminaarissa. Siellä saimme kuulla innostavaa opetusta sekä saimme keskustella kentällä olevien lähettien kanssa. Opiskeluissa olemme käyneet läpi omaa lähetyskutsua sekä sukupuun avulla, sitä mitä tuomme omalla persoonallamme lähetystyöhön. Olemme käyneet läpi myös lähetystyöhön ja opiskeluihin liittyviä käytännön asioita. Opiskeluista olemme todella innoissaan ja oma mahdollinen lähtö alkaa tuntua hieman todellisemmalta. On hienoa opiskella neljän mahtavan kurssilaisen kanssa!
Rukousaiheita:
– opiskelut
– lähetyskentästä käytävät keskustelut
– lastenhoito
Tässä meidän Ryttylän koti. Talossa on meidän kodin lisäksi neljä muuta asuntoa.  

Kommentit:Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.