Vaellusretki läheiseen kylään

IMG_7587 Maanantaina ja tiistaina minulla oli ohjelmassa vaellus läheiseen kylään hieman kauempana autoteistä ja nopeista yhteyksistä ulkomaailmaan. Kaisalla on sama edessä torstaista perjantaihin.

Nautin retkestä paljon. Sekä vaellus, että keskustelut ja vietetty aika kylässä olivat mukavia. Saimme kertoa tarinoita kotimaista ja oppia jälleen jotain uutta täkäläisestä elämänmenosta. Täällä ihmiset pitävät paljon tarinoista. Erityisesti iltaisin kokoonnutaan yhteen, kerrotaan tarinoita ja käydään läpi päiviän tapahtumia. Heille tällainen vierailu on vähintään yhtä erikoinen tapahtuma kuin meille ja he haluavat kuulla meidän tarinoita, samoin kuin me heidän. Täällä on saanut oppia kertomaan asioita (meille) ihan tavallisesta arjesta, jotka sitten ovatkin mielenkiintoisia.

IMG_7577bVaellus kosteassa viidakossa oli mukavaa. Kuljimme suurimman osan ajasta purojen varsilla. Välillä mentiin liukkailla kivillä, mutta suomen jäätiköillä kasvaneelle tasapaino liukkaalla on helpompi juttu kuin monille etelän ihmisille.

Teimme retken viiden hengen ryhmällä kahden paikallisen oppaan kanssa. Kävely kesti molempiin suuntiin kaikkine taukoineen n. 5 tuntia molempiin suuntiin. Tai siis 5 tuntia valkonahkaiselta tai yksi tunti paikalliselta, kuten kyläläiset kertoivat. Täkäläiset ovat ylpeitä fyysisestä kunnostaan, eikä turhaan. Elämä täällä vaatii enemmän fyysistä kuntoa kuin lännessä.

Olen harrastanut juoksua kohtuullisen säännöllisesti suomen tasangoilla. Ajattelin että kevyt hölkkä täällä ei voi olla kovin raskas juttu, mutta ensimmäinen juoksulenkki täällä oli varmasti raskain neljäkilometrinen mitä olen juossut. Suuret korkeuserot, kuumuus ja kosteus on jotain mihin ei Suomessa kauhean usein törmää.

-Jukka

Kommentit:

- 09.03.2016
Onneksi olkoon, olet nyt lapun long wokabaut, vanha tekijä vaeltamisessa.

Laura - 10.03.2016
Toi kuvassa näkyvä juomapullo lienee kauimmaksi matkustanut Suuressa mukana -pullo. Kertokaahan sitten, miten Kaisa selvisi :) Siunausta koko teidän perheelle.Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

2 thoughts on “Vaellusretki läheiseen kylään”

  1. Onneksi olkoon, olet nyt lapun long wokabaut, vanha tekijä vaeltamisessa.

  2. Toi kuvassa näkyvä juomapullo lienee kauimmaksi matkustanut Suuressa mukana -pullo.

    Kertokaahan sitten, miten Kaisa selvisi 🙂

    Siunausta koko teidän perheelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.