Viidakkoleirielämää

IMG_6696
Nyt on meneillään sadekausi ja sateita on ollut päivittäin. Joinakin iltoina on ollut myös kovia ukkosmyrskyjä. Yleensä päivät ovat kuitenkin puotaisia.

Tällä viikolla alkoi kauan odotettu viidakkoleiri. Ensimmäinen viikko on pitänyt sisällään infoa ja totuttelua leirielämään sekä lapsilla totuttelua lastenhoitoon. Leirillä on osallistujia noin 20 aikuista ja 15 lasta. Muut leiriläiset ovat tulleet USAsta, Hollannista, Norjasta, Etelä-Koreasta, Trinidad&Tobagosta ja Uudesta-Seelannista. Elämme siis kansainvälisessä yhteisössä ja tämä on varmasti hyvä alku ennen Ukarumpaan muuttoa.

IMG_6595
Lapset nukkumassa hyttysverkkojen alla

Leirin päätarkoitus on kielen opiskelu ja kulttuuriin tutustuminen. Päivät alkavat klo 7 aamupalalla ja opiskelua on yleensä klo 8-12 ja 14-16. Meillä on joka arkipäivä Tok Pisinin opiskelua pienryhmissä paikallisen opettajan johdolla. Sen lisäksi meillä on mahdollisuus harjoitella kieltä keskustelemalla paikallisten työntekijöiden kanssa, sillä suuri osa leirin henkilökunnasta on paikallisia. Meillä on myös oma isäntäperhe, jota tapaamme viikoittain ja samalla pääsemme oppimaan lisää kieltä ja kulttuuria.

IMG_6657
Helmi halusi pukea Elsa-mekon synttäripäivänä

Kielen opiskelun lisäksi päiviin kuuluu vaelluksia, uimista, ruuanlaittoa ja kulttuuriin liittyvien asioiden opiskelua. Meillä on myös sairaanhoitoon liittyviä oppitunteja.

Ensimmäinen viikko kului nopeasti. Olemme saaneet hyvin siirrettyä unirytmin normaaliksi. Päivät ovat kuitenkin väsyttäviä, kun kaikki kommunikointi on englanniksi ja sen lisäksi opiskelemme uutta kieltä. Myös lapsille alku on ollut haastava, kun ei ymmärrä kieltä. Lapset ovat paikallisten naisten hoidossa. Erityisesti Lennille uuteen ympäristöön ja lastenhoitoon sopeutuminen on ollut haastavaa. Asia toivottavasti helpottuu ajan kanssa.

IMG_6672
Lapset odottamassa ruokaa ja kakkua ruokalassa

Tällä viikolla juhlimme myös Helmin synttäreitä. Keittön henkilökunta oli tehnyt Helmille kakunkin synttäreiden kunniaksi 🙂

Kaisa

Kommentit:

Eve - 30.01.2016
Ihanaa syntymäpäivää Helmille! Siunausta kovasti teille ja tsemppiä kielten opiskeluun! ?

kati k. - 30.01.2016
Oikein paljon onnea Helmille!! Terkkuja meiltä! Mukava lukea kuulumisia ja nähdä kuvia teidän uusista maisemista.

Terhi - 31.01.2016
Mukava kuulla kuulumisia ja tosi kiva nähdä kuvia! Onnea näin myöhässä Helmillä ja kovasti tsemppiä ja voimia teille kaikille! :)

Laura - 02.02.2016
Toivottavasti Helmi-prinsessalla oli kiva syntymäpäivä. Onnittelut Hilulta ja meiltä muiltakin tälleen hämäläisittäin, vähän myöhässä. Olette paljon mielessä ja rukouksissa. Voimia teille jokaiselle. Kiva, että olette saaneet kuulumisia tänne blogiin.

Maija Kananen - 03.02.2016
On hienoa nähdä miten lapset ovat siellä kuin kotonaan jo pienet missioihmiset!! Terveiset Savosta!!Kommentti julkaistaan hyväksymisen jälkeen

5 thoughts on “Viidakkoleirielämää”

  1. Ihanaa syntymäpäivää Helmille! Siunausta kovasti teille ja tsemppiä kielten opiskeluun! ?

  2. Oikein paljon onnea Helmille!! Terkkuja meiltä! Mukava lukea kuulumisia ja nähdä kuvia teidän uusista maisemista.

  3. Mukava kuulla kuulumisia ja tosi kiva nähdä kuvia! Onnea näin myöhässä Helmillä ja kovasti tsemppiä ja voimia teille kaikille! 🙂

  4. Toivottavasti Helmi-prinsessalla oli kiva syntymäpäivä. Onnittelut Hilulta ja meiltä muiltakin tälleen hämäläisittäin, vähän myöhässä. Olette paljon mielessä ja rukouksissa. Voimia teille jokaiselle. Kiva, että olette saaneet kuulumisia tänne blogiin.

  5. On hienoa nähdä miten lapset ovat siellä kuin kotonaan jo pienet missioihmiset!! Terveiset Savosta!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.